Претрага
Претрага
Close this search box.

Šest umetničkih događaja u kulturnim stanicama Novog Sada

Foto: Novi Sad 2021

Novosadski umetnici dokazuju da kultura može da živi bez obzira na sve okolnosti – ove nedelje će u okviru projekta “Umetnici. Sad!“ Fondacije “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ biti realizovani različiti kulturni sadržaji koji će, u skladu sa zdravstvenom situacijom, biti predstavljeni onlajn, putem društvenih mreža kulturnih stanica ili u kulturnim stanicama, uz primenu svih preventivnih epidemioloških mera.

Danas će u Kulturnoj stanici Barka (Kutak za kulturu, Sentandrejski put 106b) biti otvorena izožba Andreja Hložana “Izolacija, Klisa“, dok će izložbeni projekat “Entering Valhalla“ Gojka Dutine, Filipa Markovinovića i Bojana Dojkića biti održan u Kulturnoj stanici Svilara. Predavanje “Vodič kroz grajndkor subkulturu“ Žarka Gladića biće održano u sredu, 5. avgusta u Kulturnoj stanici OPENS, dok će u čertvrtak, 6. avgusta predstava “Papa Jovana“ rediteljke Lee Jevtić, u produkciji Nikole Miloradovića, biti izvedena u Kulturnoj stanici Eđšeg. Petak, 7. avgust u Eđšegu rezervisan je za ljubavnu poeziju u okviru projekta “Jaj…nekem szerelem“ (Teško meni…ljubav), u izvedbi glumaca Emine Elor, Judit Laslo, Bence Salai i Roberta Ožvara, dok će u subotu, 8. avgusta biti održan “Kliknik“ Mladena Kanazira na Petrovaradinskoj tvrđavi.

“Entering Valhalla “ u Kulturnoj stanici Svilara

Nesvakidašnja izložba “Entering Valhalla“ , koja će biti otvorena danas u 19 sati u Svilari, prikazaće proces oslobađanja od mračnih sećanja, uz interakciju sa publikom i njihov doprinos samoj izložbi. Simboličkim spaljivanjem predmeta koji nas emocionalno opterećuju, Gojko Dutina, Bojan Dojkić i Filip Markovinović su realizovali prvi segment izložbe, dok će u narednom prikazati video zapis kojim je dokumentovan ovaj događaj i skulpturu splava u plamenu, koji predstavlja arhetipski prelaz sa jednog sveta na drugi. Otvaranje izložbe sa instalacijom i video-projekcijom biće održano 3. avgusta u 19 časova i moći će da se prati onlajn na Fejsbuk stranici Kulturne stanice Svilara, dok će publika moći da poseti izložbu od 4. do 7. avgusta u periodu između 10 i 18 časova.

Izložba “Izolacija, Klisa“ u Kulturnoj stanici Barka

Izložba “Izolacija, Klisa“, koja obuhvata ciklus fotografija nastalih između proleća 2019. i 2020. godine, biće otvorena danas u 19.20 sati u Kulturnoj stanici Barka (Kutak za kulturu, Sentandrejski put 106b). Ona predstavlja prikaz života na Klisi, kroz fotografije ulica koje u kontinuitetu ostaju prazne i devastirane u poređenju sa urbanim delovima grada. Zainteresovani će moći da prate otvaranje izložbe onlajn putem društvenih mreža kulturnih stanica ili da je posete u Kulturnoj stanici Barka do 10. avgusta, u periodu između 17 i 21 čas.

Izvor RTV

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti