Претрага
Претрага
Close this search box.

Srđan Timarov: Sa Josifom Tatićem prvi put sam igrao kad sam imao 10 godina, on je bio kovčeg sa blagom

Foto: Novosti/P. Mitić

Glumac Srđan Timarov kaže da se barem jednom dnevno seti Taleta, kako su oni koji su ga poznavali mogli da ga zovu i za njega ga vezuju samo najlepše uspomene.

-On je bio prvi važan glumac kog sam znao sa televizije i sa njim sam radio predstavu u SNP-u “Sveti Georgije ubiva aždahu”, u kojem sam igrao Baneta, dete. Tale je tada bio u svom najlepšem glumačkom dobu i svoj svojoj raskoši- govori za NS Uživo Timarov. -Sećam se da sam video ozbiljnog glumca prvi put, a onda se ispostavilo da je Tale neposredan i pažljiv čovek.

Otkrio nam je i da je Tale imao samoironiju i da je najviše voleo da se šali na svoj račun, što je bila njegova lepa osobina. 

Naš sagovornik se priseća i kako je od Josifa stalno tražio žetone za kakao kada su imali pozorišne probe. Timarov je prešao u Jugoslovensko dramsko pozorište, gde je Tatić već bio angažovan i tako nastavljaju druženja.

-Imali smo i naše kafanske večeri. Tale je bio toliko autentičan čovek i posebna boja, ne samo scenska, kada je on u društvu onda znaš da će veče biti sigurno okićeno nečim što će se pamtiti. Tale je jedan od onih glumaca čije se anegdote i dan- danas prepričavaju na svim našim putovanjima, gostovanjima, druženjima u bifeu- rekao je Timarov.

Foto: Glas Srpske

Otkrio nam je i da je Tale imao samoironiju i da je najviše voleo da se šali na svoj račun, što je bila njegova lepa osobina.

– I Peca Ejdus je znao da mi priča o njihovim anegdotama. To su ljudi kovčezi sa blagom. Neponovljivi. Ja sam vezan za njega jer sam sa njim igrao u svojoj prvoj predstavi ikad. Bio je topao, nežan, bez ijednog povišenog tona- izjavio je Timarov za naš portal.

Novi Sad je voleo, uživao je u njegovim kafanama, drugar mu je bio Bora Fleka (Borivoje Vučurević), legendarni novosadski ugostitelj, a bio je redovan na Petrovaradinskoj tvrđavi, rekao nam je za kraj Srđan Timarov.

Ivona Karan

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti