Srpsko narodno pozorište gotovo ceo septembar obeležava učešćima na festivalima. Učestvuje na pet festivala sa ukupno sedam izvođenja.

Sa predstavom “Кo je ubio Dženis Džoplin?” autorke Tijane Grumić, u režiji Sonje Petrović, Srpsko narodno pozorište je učestvovalo 6. septembra na 47. Infant-u, a biće izvedeno i na 65. Sterijinom pozorju, 27. septembra.

Na sinoć završenom 7. Šekspir festivalu u Čortanovcima izveden je komad Toma Stoparda Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi u režiji Igora Pavlovića.

Danas, 17. septembra, ansambl predstave “Novosadski omnibus: Gramatika poremećaja”, otputovao je u Skoplje gde će učestvovati na Internacionalnom festivalu (ITF) SКUPI 2020, na kojem će biti izvedena sutradan, 18. septembra. Кomad je rađen prema delu Franje Petrinovića u režiji Davida Alića.

Na 7. festivalu “Teatar u tvrđavi”, u Smederevu, Srpsko narodno pozorište učestvuje sa predstavom Smederevo 1941. Predstava je nastala prema tekstu i u režiji Ane Đorđević i biće odigrana 21. septembra.

Osim predstave “Кo je ubio Dženis Džoplin?” na 65. Sterijinom pozorju biće izvedene još dve predstave – “Smederevo 19412, kojom se 26. septembra otvara festival i “Povratak” (2. oktobra) u režiji Dejvida Glasa, reditelja iz Velike Britanije.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments