Претрага
Претрага
Close this search box.

Srpsko narodno pozorište tokom septembra učestvuje na pet festivala

Srpsko narodno pozorište gotovo ceo septembar obeležava učešćima na festivalima. Učestvuje na pet festivala sa ukupno sedam izvođenja.

Sa predstavom “Кo je ubio Dženis Džoplin?” autorke Tijane Grumić, u režiji Sonje Petrović, Srpsko narodno pozorište je učestvovalo 6. septembra na 47. Infant-u, a biće izvedeno i na 65. Sterijinom pozorju, 27. septembra.

Na sinoć završenom 7. Šekspir festivalu u Čortanovcima izveden je komad Toma Stoparda Rozenkranc i Gildenstern su mrtvi u režiji Igora Pavlovića.

Danas, 17. septembra, ansambl predstave “Novosadski omnibus: Gramatika poremećaja”, otputovao je u Skoplje gde će učestvovati na Internacionalnom festivalu (ITF) SКUPI 2020, na kojem će biti izvedena sutradan, 18. septembra. Кomad je rađen prema delu Franje Petrinovića u režiji Davida Alića.

Na 7. festivalu “Teatar u tvrđavi”, u Smederevu, Srpsko narodno pozorište učestvuje sa predstavom Smederevo 1941. Predstava je nastala prema tekstu i u režiji Ane Đorđević i biće odigrana 21. septembra.

Osim predstave “Кo je ubio Dženis Džoplin?” na 65. Sterijinom pozorju biće izvedene još dve predstave – “Smederevo 19412, kojom se 26. septembra otvara festival i “Povratak” (2. oktobra) u režiji Dejvida Glasa, reditelja iz Velike Britanije.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti