Na Petrovaradinu, planetarnom centru tamburaštva, gde će se virtuozi tananih struna nadmetati za prestižan trofej najbolje tamburaške bande, ali i titulu najboljeg primaša, begešara, vokalnog soliste, bas primaša

 Evropska prestonica kulture od 19. do 21. avgusta postaće i prestonica etno muzike. Ovogodišnji „Tamburica fest 2021“, u svom 14. izdanju okupiće po tradiciji veliki broj domaćih i inostranih majstora pera i žice u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na zvanično najboljem festivalu etno muzike u Evropi u takmičarskom delu programa nastupiće šest orkestara iz Srbije, SAD, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, a publika će svake, od tri festivalske večeri, kao i prethodnih godina, imati priliku da uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona.

U takmičarskom delu programa nastupiće šest orkestara iz Srbije, SAD, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije

MUZIČKI FIJAKER

Zemlja prijatelj ovogodišnjeg festivala je Turska, pa će uvodno festivalsko veče, 19. Avgusta otvoriti ambasador Republike Turske u Srbiji. Nastaviće se tamburaškom promenadom, vožnjom fijakera „okićenih“ tamburašima novosadskim bulevarima, sve do centralnih gradskih ulica i Trga slobode. U centru grada predviđeni su nastupi folklornih i tamburaških ansambala kulturno-umetničkih društava, kao i jedinstvena šetnja u kojoj će tamburaši sa ljubiteljima setnog zvuka posetiti istorijske znamenitosti Novog Sada.

:Evropska prestonica kulture od 19. do 21. avgusta postaće i prestonica etno muzike

PLANETARNI SAMIT

Preostale dve večeri biće održane na Petrovaradinu, planetarnom centru tamburaštva, gde će se virtuozi tananih struna nadmetati za prestižan trofej najbolje tamburaške bande, ali i titulu najboljeg primaša, begešara, vokalnog soliste, bas primaša…

Kako su najavili organizatori, zvezda ovogodišnjeg festivala je Vlatko Stefanovski. Takođe, u revijalnom delu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, predstaviće se čitav niz poznatih tamburaških orkestara i, posebno, u celovečernjim nastupima nastupiće zvezde estrade.

Pored toga što je najbolji festival etno muzike u Evropi, Tamburica fest je proglašen od strane Privredne komore Srbije za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji.

Sanja Kužet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments