Претрага
Претрага
Close this search box.

U decembru bogat edukativni program za decu u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

U okviru programa “U susret rođendan” čija realizacija se odvija u saradnji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo“ biće upriličen bogat edukativni program namenjen deci. 

Rukovodilac projekta je Milica Orlović Čobanov – viši kustos, a stručni sardnici su Jelena Tišma, Dragan Jajić i Viktoria Čikoš.

Ovogodišnja Dečija radionica usklađena je s programom Predškolske ustanove pod nazivom “Nove osnove“. Tokom decembra program će pružiti deci mogućnost da kroz temu darivanja i proslave rođendana učestvuju u pripremama za obeležavanje šezdeset godina od otvaranja Spomen-zbirke za javnost 2021. godine. U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, ceo projekat prilagođen je prema propisanim merama, uz organizovanje online radionica.

Pored ove radionice decu očekuje i “Grafika i pojam multioriginala” koja će se održati u subotu, 12. decembar od 13 do 14.30 časova.

U izložbenoj postavci “Delatnost grupe Život“ otkriće sve tajne grafičke umetnosti. Deca će moći da saznaju nešto više o njenim počecima i načinu reprodukovanja (ručnog i mehaničkog umnožavanja). Uz korišćenje različitog likovnog i prirodnog materijala (boja, tuš, krompir, šargarepa itd), dočaraćemo atmosferu jednog grafičkog ateljea.

Nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti