Претрага
Претрага
Close this search box.

U Novosadskom pozorištu četiri predstave iz Beogradskog dramskog pozorišta

Predstava Dan kada ja nije vise bilo ja; foto: BDP
U Novosadskom pozorištu publika će imati priliku da od 25. do 29. septembra pogleda četiri predstave Beogradskog dramskog pozorišta, koje će se izvoditi od 19 časova.
Predstave se izvode u okviru mini festivala „Naši dani“ koji je zasnan na sporazumu o razmeni predstava tri teatra Beogradskog Dramskog pozorista, Srpskog Narodnog pozorista i Novosadskog pozorista.

Prva najvaljena predstava Kišne kapi na vrelom kamenju, se izvodi u subotu, 25. septembra. Predstava je zasnovana na tekstu Rajnera Verner Fasbindera, koji se u svom stvaralaštvu bavio tabu temama kao što su ksenofobija, seksualne slobode, bigoterija, malograđanština, te homoseksualnost. Reditelj predstave je Jug Đorđević.

U predstavi igraju: Pavle Pekić, Aleksandar Vučković, Iva Ilinčić i Ljubinka Klarić.

Predstava Kišne kapi na vrelom kamenju; foto: BDP

Nakon toga, 27. septembra, na sceni će se naći predstava Dan kada ja nije više bilo ja. Rediteljka predstave Tara Manić, govori da se radio o bajkovitom, nadrealističnom komadu, koji razmatra i ironizuje banalnost svakodnevice i opasnost potisnutih želja, ispituje se šta danas podrazumeva brak, porodica i identitet, ali kroz apsurd imanentan današnjem trenutku i savremenoj komunikaciji.

U predstavi igraju: Ivan Tomić, Ivana Nikolić, Danijel Sič, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Ivan Zarić.

Za utorak, 28. septembara zakazana je predstava Plastelin, u režiji Marka Torlakovića. „Surovo iskrena, politički nekorektna, brutalna, drama bez straha, opisuje društvo i odnose u kojima mladi žive i u kojima se formiraju u odrasle ljude. Prati hronološki niz nesrećnih okolnosti i događaja koji se dešavaju glavnom junaku Maksimu. Taj niz je u predstavi grupisan tematski – raspad institucija (škole i porodice), haos na ulicama, vršnjačko nasilje”, zapisuje dramaturg Milica Nedeljković.

U predstavi igraju: Aleksandar Vučković, Aleksandar Jovanović, Jana Milosavljević, Ljubomir Bulajić i Maja Ranđić.

Predstava Plastelin; foto: BDP

I kao poslednju, četvrtu izvedbu, publika će 29. septembra imati priliku da pogleda predstavu Baal, u režiji Diega de Bree. „Baal putuje prema svom neizbežnom samouništenju. Njegova želja da ispuni Nebo bez Boga prisiljava ga da prezire već opustošeni svet. Preokupiran je vrednostima, verom i ljubavlju, domovinom i zakonom. Počinje da se igra sa đavolovim repom. Baal i njegov ples izazivaju smrt“, reči su čuvenog pisca Bertolta Brehta.

U predstavi igraju: Miloš Biković, Vanja Nenadić, Dunja Jovanović, Ivan Zablaćanski, Jana Milosavljević, Maja Ranđić, Milan Zarić, Milan Čučilović, Miloš Petrović Trojpec, Miodrag Radonjić i Stefan Radonjić.

Predstava Baal; foto: BDP

Karte za predstave mogu se rezervisati na sajtu Novosadskog pozorišta ili na telefon: 021/525 552, 021/657 2526.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti