U okviru saradnje Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo“ Novi Sad juče, 05. novembra otpočela je realizacija projekta “U susret rođendanu”.

Novom temom u okviru ciklusa edukativnih programa za decu predškolskog i školskog uzrasta, Spomen-zbirka i Predškolska ustanova na ovaj način potvrđuju nastavak višegodišnje uspešne saradnje, što je ozvaničeno i potpisivanjem Ugovora o saradnji.

Saradnja dve ustanove traje od 2007. godine od kada je realizovan čitav niz projekata namenjenih polaznicima predškolskog programa PU “Radosno detinjstvo“. Zahvaljujući tome, kreativne radionice Spomen-zbirke beleže veću posećenost od strane najmlađih posetilaca i njihovih roditelja što je ovoj muzejskoj ustanovi, koja neguje buduće ljubitelje umetnosti, na prvom mestu.

U ime dve institucije razgovarale su Svetlana Dragutinović, stručni saradnik i psiholog PU, kao i mr Milana Кvas, upravnica Spomen-zbirke i Milica Orlović Čobanov, viši kustos i rukovodilac projekta, čime je započela ovogodišnja etapa Dečje radionice, U susret rođendanu. Dogaćaju su prisustvovali i Dragan Jajić i Viktoria Čikoš, stručni sardnici za likovnu kulturu PU. Usklađena s programom Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ pod nazivom “Nove osnove“, tokom novembra radionica će pružiti deci mogućnost da kroz temu darivanja i proslave rođendana učestvuju u pripremama za obeležavanje 60 godina od otvaranja Spomen-zbirke za javnost 2021. godine. U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, program će biti prilagođen prema propisanim merama, uz organizovanje online radionica. Ugovor o saradnji potpisale su mr Milana Кvas, upravnica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Marijana Popov, direktorka PU “Radosno detinjstvo“ Novi Sad.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments