Претрага
Претрага
Close this search box.

„Ukusi Vojvodine” poslednjeg vikenda oktobra u Inđiji

Foto: Ukusi Vojvodine

Manifestacija „Ukusi Vojvodine“ biće održana 29. i 30. oktobra u Inđiji, a na pešačkoj zoni svoje proizvode predstaviće 30 izlagača iz cele Vojvodine.

U pešačkoj zoni Inđije, od 12 do 18 časova, posetioci će moći da uživaju u vrhunskim tradicionalnim jelima vojvođanske kuhinje, koja će za njih spremati iskusni kuvari iz čitave Vojvodine.

– „Ukusi Vojvodine” nastali su u Novom Sadu pre 6 godina. Velika je zainteresovanost za „Ukuse Vojvodine”. Ovaj festival je veoma dobro ocenjen od strane turističkog sveta, kao i od posetioca i izlagača. Spremaćemo vam mnogo jela, zamirisaće centrom Inđije i škembići, i riba na talandari, prebranac…i mnoga druga tradicionalna jela iz Vojvodine – rekla je, između ostalog, Sara Balaban PR manifestacije „Ukusi Vojvodine” i pozvala sve zainteresovane da dođu na manifestaciju.

Foto: Shutterstock

Direktor Turističke organizacije opštine Inđija, Milan Bogojević, istakao je značaj održavanja ovakve manifestacije u Inđiji, te podsetio da pre pet godina Inđija nije imala „sa čim” da se predstavi u okviru „Ukusa Vojvodine” i da su pokušaji učestvovanja na ovoj manifestaciji bili bezuspešni.

– Danas opština Inđija ima neuporedivo bolje ugostiteljske objekte, vinarije su sazrele i prave odlična vina, tu su rame uz rame pčelinji proizvodi, zimnice, džemovi i sirevi. Širok spektar kvalitetnih gastronomskih proizvoda. Otud nije čudo što su „Ukusi Vojvodine” odabrali Inđiju kao mesto gde će prvi put nakon Novog Sada održati svoju manifestaciju. – istakao je Bogojević.

Foto: nsuzivo.rs

Tradicionalno, i ovaj put svoje kulinarsko umeće predstaviće i renomirani gastronomski stručnjak Saša Mišić, koji će takođe spremati vojvođanske specijalitete. Saša Mišić je rekao da je za Vojvodinu najspecifičnije gostoprimstvo, pa onda hrana. On je istakao da se u Vojvodini zna šta se jede i u koje vreme, više se gaji tradicija i to je ono što je specifično. Prema Mišićevim rečima, u Vojvodini svako ume da mesi, svako ume dobro da kuva i još uvek se zajedno obeduje.

Ovo je prvi put da „Ukusi Vojvodine” „napuštaju” Novi Sad. Prema rečima organizatora, ne planiraju da dislociraju manifestaciju iz Novog Sada, nego im je cilj da izvrše promociju manifestacije u drugim mestima, kao i da „Ukusi Vojvodine” budu pristupačni i drugim posetiocima koji nisu u mogućnosti da dođu u septembru u Novi Sad.

AgroTV

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti