Претрага
Претрага
Close this search box.

Umesto poklona darujte umetničko iskustvo

Umesto tradicionalnog poklona, tokom ove nedelje u Galeriji Matice srpske posetiocima se nudi mogućnost da daruju sebi i drugima, jedan nesvakidašnji poklon – umetničko iskustvo za pamćenje.

Kustosi Galerije će od 24. do 30. decembra prirediti posebna kustoska vođenja kroz stalnu postavku i izložbu “Matrica. Monologija Danila Vuksanovića” kako bi ljubiteljima umetnosti poklonili ono što je ove godine najviše nedostajalo – uživanje u umetnosti u društvu prijatelja i porodice.

Saznajte koje su događaje iz srpske istorije umetnici ovekovečili na svojim delima
na vođenju “Istorija u slikama” 24. decembar u 19.00 sati (Stanislava Jovanović Mindić). Otkrijte kako savremena umetnost može biti inspirisana tradicijom na autorskom vođenju kroz izložbu “Matrica. Monologija Danila Vuksanovića” 25. decembar u 19 sati (mr Danilo Vuksanović).

Poslušajte kratku istoriju srpske umetnosti novog doba i saznajte više o najznačajnijim delima iz kolekcije GMS na vođenju “Srpska umetnost u 10 slika” 26. decembar u 17 sati (Goran Vujkov). Upoznajte se sa istorijom zabave i slobodnog vremena kroz umetnost na vođenju “Od balske dvorane do kafane” 27. decembar u 17 sati (Jelena Ognjanović). Otkrijte priče o istoriji i ličnostima Novog Sada kroz umetnost na vođenju “Ulice i lica Novog Sada” 29. decembar u 19 sati (Ivana Rastović). Saznajte više o umetnicama koje su ostavile neizbrisiv trag u srpskoj istoriji umetnosti na vođenju “Heroine srpskog slikarstva” 30. decembar u 19 sati (Ivana Janjić).

Na kustoskim vođenjima, broj mesta je ograničen, a zainteresovani posetioci svoje prisustvo mogu prijaviti popunjavanjem kratkog eklektronskog obrasca. Ako ipak posetioci žele da sačuvaju opipljivu uspomenu na njihovo uživanje, u GMS prodavnici mogu pronaći raznovrsne suvenire sa motivima umetničkih dela po specijalnim prazničnim cenama.

Nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti