Претрага
Претрага
Close this search box.

Umetnost kuvanja i učenja u intimnom i interaktivnom mestu zvanom Jasmin A Maslina

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Mesto u gradu gde se restoran nalazi u stanu. Mesto u gradu gde se dolazi isključivo putem rezervacije. Mesto koje ima neposredni i interaktivni odnos sa gostima, gde stolovi plešu zajedno sa Rundekom koji dolazi iz zvučnika, zove se Klub ljubitelja paste, u ušuškanoj ulici Maksima Gorkog.

Autor: Ivona Karan

Jasmina Vukašinović Tubić spaja filozofiju i umetnost kuvanja kroz svoje različite recepte. Nepce se vrlo brzo navikne na domaću pastu i odabrana jela, svakog dana drugačija i neobičnija, koje mogu naučiti da spremaju i oni koji dolaze na njene radionice sredom.

Jasmina Vukašinović Tubić vodi sve samo ne dosadan restoran u gradu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Članovi kluba su naučili da prave svašta kod nas. Ja se osećam divno, ti deleći nešto množiš, što je najlepše od svega- rekla je za NS Uživo Jasmina.

Nakon studiranja filozofije, koje je prekinula i završila ekonomiju, želela je da se bavi novinarstvom, a zapravo se ceo život izražavala kreativnim procesom i kroz kuvanje. Jasmina zato kaže da je uvek pronalazila načine da joj nikada u životu ne bude dosadno, pa čak ni u kuhinji, tako da njena deca nisu znala šta će im taj dan biti servirano za jelo. Faktori iznenađenja uvek su uspevali.

Kod Jasmine možete naučiti da pravite i uživate u nesvakidašnjim jelima, foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ja sam zapravo preko 20 godina kuvar. Ne profesionalni, ali sam kuvala za svoju porodicu, društvo, hepeninge. Onda je krenulo da se sve više ideja skuplja u meni i rešila sam da otvorim nešto novo i drugačije u gradu, gde će se dešavati više stvari odjednom, samo da ne bude dosadno- istakla je Jasmina.

Koncept Kluba ljubitelja paste, ili kako još zove svoje mesto pod nebom “Jasmin A Maslina”, je da je jelovnik svake nedelje drugačiji- tortelini punjeni kremom od graška, pačije grudi u sosu od vina i koštane srži, panakota sa jagodama, desert od azuki pasulja…

-Mnogo novih jela ubacujem stalno. Kako krene sezona i ekspanzija namirnica koje nemamo tokom cele godine, ja se fokusiram na njih. One mi u isto vreme šire vidik i daju inspiraciju. Pravim sosove od zove, bagrema, kestena, jasmina- naglasila je sagovornica našeg portala.

Domaće paste prepoznatljiv su znak da ste u Klubu ljubitelja paste; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Filozofija je umešala prste u kulinarstvo i slučajno “nametnula” ime restorana. To leto kada je tražila mesto za svoj klub i restoran, pročitala je knjigu mađarskog filozofa savremenog doba Bele Hamvaša “Jasmin i maslina”. Tako u njenom kulinarskom dobu živi drvo masline, a na prozoru spava jasmin.

-Jasmin je iz porodice maslina, što me je samo još više osnažilo u ideji da to bude ime, jer iskaz je tačan- Jasmin a maslina, što znači jasmin je maslina i to je ostalo tako- ispričala nam je kroz osmeh Jasmina.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Moja kuhinja je vesela i u njoj mogu da učestvuju svi. Kod mene je sve ovo obrnut proces, ja se nisam školovala kao mnogi kuvari i ostvarili velike uspehe. Ja sam uz pomoć ljudi koji su me savetovali uspela. U tome mi je mnogo pomogla i jedna posebna osoba- objasnila je Jasmina.

Puna entuzijazma, ljubavi i vere u ono što radi, najviše voli kada gosti izađu zadovoljni i zahvalni na ručku ili večeri. Potreba gostiju da joj stisnu ruku i kažu “Hvala na divnom ručku!” pruža joj najviše satisfakcije.

-Ono što mene kao čoveka dirne je da su ljudi srećni i da nasmejani sa tekstom hvala vam odlaze odavde. Za mene ne postoji veća nagrada od toga- zaključuje Jasmina.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti