Претрага
Претрага
Close this search box.

Uskoro počinje Filmski Front pod sloganom “Nema nade, samo dobri filmovi”

Osamnaesti po redu “Filmski Front”, međunarodni festival kratkometražnog filma, održaće se od 29. oktobra do 1. novembra.

Imajući u vidu okolnosti u vezi sa epidemijom COVID-19, kao i novonastalo pogoršanje epidemiološke situacije, organizatori su se odlučili da celokupni festivalski program bude prikazan putem internet platforme. Praćenje programa online biće potpuno besplatno, uz prethodnu registraciju na sajtu filmfront.rs  

Na ovogodišnjem Filmskom Frontu biće prikazano sedamdeset tri kratkometražna filma koja su selektovana od strane reditelja Filipa Markovinovića, od 1100 radova koji su pristigli na konkurs. U fokusu su takmičarske selekcije Srbija/region, kao i međunarodna selekcija koje predstavljaju odabir najboljih radova nastalih tokom protekle dve godine. Pobednika međunarodne selekcije biraće publika, dok će odluku o pobedniku Srbija/region selekcije doneti tročlani žiri koji ove godine čine reditelj Ognjen Petković, rediteljka Marija Stojnić i glumac Mladen Sovilj. U saradnji sa Filmskim centrom Srbije, najbolji film selekcije Srbija/region dobiće novčanu nagradu u vrednosti od 1.000 evra.

Pored takmičarskih selekcija, održaće se i specijalne projekcije. Prvog festivalskog dana publika će imati prilike da u okviru programa “Novosadska selekcija”, pogleda filmove lokalnih autora. Selekcija “DokuFront” donosi nove kratkometražne dokumentarne filmove iz Srbije i celog sveta, dok je “Frontić”, selekcija animiranih filmova, namenjen najmlađima. Poslednjeg dana festivala, u nedelju 1. novembra, Filmski Front organizuje masterklas pod imenom „Umetnost flerta na filmskom marketu”, kada će predavanje na temu pripreme scenarija i celokupnog predstavljanja projekata na inostranim filmskim marketima održati reditelj Pavle Vučković i producent Stefan Mladenović. ⁣⠀  

Festival će ove godine proslaviti svoje punoletstvo, a u svet odraslih ulazi pod smelim sloganom “Nema nade samo dobri filmovi”. Festival je podržan od strane Grada Novog Sada, Filmkog centra Srbije i Omladinske prestonice Evrope Novi Sad. 

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti