Претрага
Претрага
Close this search box.

Veče kratkih filmova u četvrtak u Petrovaradinu

Projekcija kratkih filmova “Najtopliji dani leta”, “U tvojim rukama”, “Izgleda da smo sami” i “Život traje tri dana” biće održana u četvrtak, 27. februara od 19.30 časova u PROSTORU, Beogradska 11 (Petrovaradin).

Osim projekcije, tri mlada autora Milana Nikić, Maša Šarović i Katarina Koljević razgovaraće na temu procesa stvaranja filmova koji će biti prikazani.

Kratki film “Najtopliji dani leta” govori o mladom paru koji žive u stanu njegovih roditelja. Frustrirani što ne mogu da se osamostale i sebi obezbede bolji život, oni se svađaju. To je momenat kada ona odlučuje da nešto mora da se promeni. Film je 2018. godine premijerno prikazan na Sarajevo Film Festivalu i putovao je na mnoge festivale kao što su FID Marseille, Ljubljana FEKK i Early Bird.

Drugi film “U tvojim rukama”, iste autorke Maše Šarović, u fokus stavlja odnos majke i ćerke. Maša Šarović je zajedno sa Šeron Ejndželhart iz Izraela režirala film u kome glume Lidija Kordić, Mediha Musliović i Vahida Ljubunčić.

“Život traje tri dana” je diplomski film autorke Katarine Koljević koji prati živote Bogdana i Svetlane koji dolaze sa dva suprotna kraja propalog društvenog sistema. Igrom slučaja, nailaze jedno na drugo u njenoj kući. Oboje su nesrećni u svojim životima i otpočinju složenu vezu koja je od početka osuđena da postoji isključivo u vakumu koji im pruža njena kuća. Film je na Bašta festu nagrađen Nagradom žirija mladih i Specijalnim priznanjem žirija.

Njen drugi kratki film “Izgleda da smo sami“ nastao na trećoj godini studija prikazan je na više od 10 festivala kratkog i studentskog filma u Evropi i svetu. Govori o Đorđu koji mora da se odluči između maske i svog pravog lica. Mora da smisli kako da se nosi sa onim što oseća. Ognjen je odlučio da će se boriti za svoj život i svoju ljubav. Realnost menja sve između njih.

Maša Šarović je rođena 1993. godine u Subotici. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde je studirala filmsku režiju. Trenutno završava master studije na FDU i razvija svoj prvi dugometražni film.

Katarina Koljević rođena je 6. avgusta 1993. u Beogradu. 2017. godine diplomirala je na Fakultetu Dramskih Umetnosti u Beogradu, na katedri za Filmsku i TV režiju. Tokom studija je snimila više kratkih igranih i dokumentarnih filmova u okviru studija kao i u okviru programa TEMPUS.  Režirala je nekoliko radio drama na Drugom programu Radio Beograda, a takođe je autor I nekoliko dramatizacija radio drama.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti