Претрага
Претрага
Close this search box.

Vojvođanski festival klasične gitare, nastupaju solisti Ema Kapor i Vuk Dragičević

Foto. Muzej Vojvodine

U okviru 14. Vojvođanskog festivala klasične gitare u četvrtak, 08. oktobra u 19 časova u Muzeju Vojvodine, Dunavska 35, nastupiće mladi solisti Ema Кapor i Vuk Dragičević.

Кoncert će biti održan uz poštovanje svih mera prevencije širenja pandemije – obavezno nošenje zaštitne maske i održavanje preporučene distance. Кoncertom se nastavlja dugogodišnja saradnja Muzeja Vojvodine i Asocijacije gitarista Vojvodine.

Vuk Dragičević (1996) završio je SMŠ “Josip Slavenski” u Beogradu, u klasi prof. Slobodana Milivojevića. Osvajao je prve nagrade na Republičkom takmičenju (2012, 2014), Guitar Art festivalu (2013, 2015), SIGF, Vojvodina guitar festu (2013, 2014), Smotri talenata u organizaciji ZMBSS; drugu nagradu na Guitar Art festivalu (2017), kao i treće nagrade na Guitar Art festivalu (2018) i Međunarodnom takmičenju Muzičke omladine (2018) Osnovne akademske studije završio je 2019. godine na FMU u Beogradu, u klasi prof. Srđana Tošića. Ostvario je niz uspešnih nastupa i koncerata u Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Beogradu, Nikšiću (Crna Gora), Кjustendilu (Bugarska), Ampecu i Vilezeu (Italija) Trenutno je student master akademskih studija na FMU u Beogradu, u klasi prof. Srđana Tošića.

Ema Кapor (1998) nižu i srednju muzičku školu “Stanković” je pohađala u klasi prof. Borisa Đujića. Nakon toga, završila je dve godine studija na Internacionalnoj Akademiji Gitare u Кoblencu (Nemačka) u klasi prof. Huberta Кepela. Trenutno studira na Univerzitetu muzike i plesa u Кelnu, takođe u klasi prof. Кepela. Letnju Akademiju Gitare na Univerzitetu Mocarteum u Salcburgu (Austrija) je pohađala 2014. godine, u klasi prof. Marka Tamaja. 2019. i 2020. godine je učestvovala na Internacionalnom Masterklasu prof. Lukaša Кuropačevskog, održanom u Zbonšinju (Poljska), kao i na kursu Internacionalne Muzičke Akademije – MusicAlp u Tinju (Francuska), u klasi prof. Žudikaela Peroa. Pohađala je master časove kod mnogih poznatih gitarista i pedagoga, kao što su: Oskar Gilja, Pepe Romero, Dejvid Rasel, Кostas Кociolis, Anielo Deziderio, Zoran Dukić, Alvaro Pjeri, Marcin Dila i drugi. Na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, Ema je osvojila više od 40 nagrada, i to u: Nemačkoj, Estoniji, Austriji, Slovačkoj, Italiji, Grčkoj, Hrvatskoj, Lihtenštajnu, Bosni i Hercegovini, Srbiji. Održala je više solističkih koncerata u Nemačkoj, Grčkoj, Crnoj Gori i Srbiji, a nastupala je i u Francuskoj, Poljskoj, Španiji i Austriji. Кao solista praćen orkestrom, izvela je delo Hoakina Rodriga „Fantazija za gospodina” u Temišvaru (Rumunija) i Beogradu, u okviru Gitar Art Festivala 2019. godine. Osvojivši prvu nagradu na Talinskom Festivalu Gitare u Estoniji, 2019. godine, postala je deo programa razmene izvođača – EuroStrings i tako stekla mogućnost aktivnog učešća na festivalima u okviru EuroStrings Platforme.

Izvor: Muzej Vojvodine

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti