Foto: nsuzivo.rs

Dan zaljubljenih nam se bliži, a mi vam donosimo predloge i kako se kreću cene u cvećarama koje su najčešće stanice i prva asocijacija kada želimo da obradujemo svoje najvoljenije.

Obišli smo neke cvećare i dobili sjajne ideje za poklone kojima možete razveseliti svoju majku, devojku, ženu, baku ili tetku.

Foto: nsuzivo.rs

Svakog 14. februara velika je navala u cvećarama, uglavnom je velika potražnja za pojedinačnim ružama koje su upakovane u papir ili fišek, a njihova cena iznosi 300 dinara. Karanfili su 200 dinara i tipični su znak pažnje za ovakve prilike. Klasični buketi kreću se od 500 dinara pa naviše. Takođe, aranžmani u korpicama kreću se od 1.500 dinara, a cena varira, u zavisnosti od vrste cveća i količine. Poslednjih par godina veoma su popularne i kutije u kojima se aranžira cveće, one su pre svega praktične za transport, ali su takođe i veoma dekorativne i moderne.

Foto: nsuzivo.rs

– Kod nas sve više ima domaće robe, recimo kale i lizijantusi koji su sve više popularni, a uzgajaju se u plastenicima u okolini Novog Sada i Bačke Palanke. Svakako da uvozimo robu i iz inostranstva, recimo ekvadorske ruže, koje su verovatno najtraženiji cvet u našoj cvećari. One su pogodne kao mali znak pažnje, za svaku priliku, a opet nije potrebno izdvojiti mnogo novca, za svega 300 dinara možete nekome popraviti dan – rekla je Marija, vlasnica cvećare “Kamelija M” u Bačkoj Palanci.

U jednoj novosadskoj cvećari trenutno su veoma atraktivni personalizovani buketi čija cena može iznositi čak i do 10.000 dinara, a interesantni su jer na papiru za pakovanje može da piše neka posveta ili porukica za dragu osobu.

Mlađa populacija najčešće je zainteresovana za takve vrste cvetnih aranžmana sa dodatkom plišanih igračkica ili nekih čokolada i bombonjera, dok starija populacija preferira saksijsko cveće, recimo cvetnice kao što je ljubičica, kalanhoja, orhideja i slično.

Cvećarke su nam rekle da trenutno nema gužve, ali su pripreme pred ovaj dan uveliko počele i sve je spremno za mušterije koje se očekuju u velikom broju. Izbor je na vama, a mi se nadamo da ćete na ovaj dan izmamiti nekome osmeh na licu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments