Foto: nsuzivo.rs

“Novi Sad važi za jedan od avangardnijih gradova u našoj zemlji”, znaju da kažu starije, ali i mlađe generacije njegovih stanovnika. NS Uživo vam predlaže mesta za kupovinu poklona za bitne događaje, ali i poklanjanje svim nostalgičarima koji žive daleko od grada, kao i preporuke za sve strance koji dolaze u naš grad. 

JUCIN DUĆAN

Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Sugrađanka Juca, delo ruku Nataše Dujin, je mala lutka Vojvođanka koja postoji od 2014. godine.

-Juca se pravi od prirodnih materijala- drveta, kudelje, pamuka i lana u raznim bojama. Tokom proteklih 6 godina, nastalo je preko 10 proizvoda sa njom, koji se koriste kao ukras za kuću, modni detalj, u vidu broša ili ogrlice, i kao suvenir. Veoma je popularna kao kuvarica. U toj priči ona se nalazi na maloj kuhinjskoj dasci, na čijem kraju je mali kuvar, koji na srpskom i na engleskom opisuje recepte za valjuške i nasuvo- rekla je Nataša za naš portal. 

S Jucom se možete upoznati u prodavnici na Trgu Marije Trandafil 9.

SUVENIRNICA GALERIJE MATICE SRPSKE

Galerija Matice srpske, kao jedan od najvažnijih institucija kulture u Novom Sadu i Srbiji, nudi bogat izbor poklona i suvenira u svojoj suvenirnici na ulazu u sam objekat.

U njoj možete naći bedževe, majice, svilene ešarpe, damske rukavice, beležnice, a sve sa motivima umetničkih slika koje se nalaze u kolekciji slika Galerije Matice srpske. Tu su motivi slika Save Šumanovića, jednog od najznačajnijih srpskih slikara 20. veka, i motivi slika sa izložbe “Partizanka i Fragonar” o Jovanki Broz.

Foto: nsuzivo.rs

MAAT GALERIJA

U srcu centra Novog Sada, u katoličkoj porti, nalazi se Maat galerija, koja je okupila više desetina umetnika. Galeriju vode Natalija Bošković, diplomirana sikarka Likovne akademije u Novom Sadu i i Nataša Miodragović, diplomirana glumica. U njoj možete pronaći dela primenjene umetnosti, poput nakita i odeće, detalje za enterijer, kao što su sveće, lampe, ali i slike priznatih slikara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments