Foto: Ilustracija/nsuzivo.rs/tvojgradnovisad.rs

Preko 1000 sugrađana kandidovalo je svoje projekte na platformi Tvoj grad Novi Sad tokom protekle godine. Novi Sad je, prvi u regionu, pokrenuo digitalnu platformu, te tako stao “rame uz rame” sa evropskim gigantima kao što su Brisel, Pariz i London. Na ovoj platformi svaki sugrađanin može da predlaže, odlučuje i diskutuje o pitanjima od javnog značaja.

Neki od predloga naših sugrađana su prihvaćeni i već je otpočela njihova realizacija. Najbolji primer za to jeste da su Limanci preko aplikacije izglasali novi kružni tok na raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice. Izgradnjom kružnog toka biće omogućen brži protok saobraćaja na Limanu, a svi učesnici u saobraćaju biće sigurniji.

Najatraktivniji predloženi projekti od strane građana koji su planirani u budžetu za 2022. godinu:

 1. Vrtić na Adicama koji se već gradi, a završetak izgradnje planiran je za 2023. godinu. Ukupna vrednost projekta 414.196.685 dinara, površina 2.200 m2, a kapacitet je 250 dece.
 2. U planu tokom ove godine bile su i zelene površine u okviru projekta “Kvart i park” koje su se realizovale tokom cele godine.
 3. Izgradnja kanalizacione mreže na Klisi i na Podbari u Ulici Hadžić Svetića kao i u naselju Adice gde je planirana izgradnja kanalizacionih voda u mnogobrojnim ulicama kao što su Ulica Marije Bursać, Ulica Branka Ćopića i ulica Suvoborska.
 4. JKP “Čistoća“ Novi Sad je u toku 2021. godine nabavila 3.700 kanti za odlaganje otpada koje su podeljenje stanovništvu. Za 2022. godinu planirana je nabavka još 4.000 komada kanti za otpad za stanovništvo.
 5. U cilju poboljšanja položaja najstarijih sugrađana Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu je razvila različite vidove podrške.

Od petka, 2. decembra, od kada su objavljeni predlozi projekata za 2023. godinu, građani Novog Sada najviše su izglasali neke od sledećih projekata:

 1. “Izgradnja postrojenja za reciklažu građevinskog otpada”,

  Projekat Izgradnja postrojenja za reciklažu građevinskog otpada; Foto: tvojgradnovisad.rs
 2. “Nabavka i postavljanje reciklomata”,

  Projekat Nabavka i postavljanje reciklomata; Foto: tvojgradnovisad.rs
 3. “Izgradnja mosta preko Dunava na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa”,

  Projekat Izgradnja mosta preko Dunava na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa; Foto: tvojgradnovisad.rs
 4. “Izrada proj. teh. dok. uređenja i opremanja „Parka kod SPENS-a“,

  Projekat Izrada proj. teh. dok. uređenja i opremanja „Parka kod SPENS-a“; Foto: tvojgradnovisad.rs
 5. “Razvoj smart sistema za monitoring vazduha Grada Novog Sada”

Svi građani Novog Sada na ovom linku mogu da glasaju za određene kapitalne projekte koji su predloženi od strane gradske uprave, gradskih javnih preduzeća i drugih korisnika javnih sredstava.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments