Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Za sebe kaže da je nemirnog duha, esteta sa veštim rukama čija karijera traje od 1975. godine. Nakon urađenog prvog izloga na Trgu mladenaca, shvatila je da je to njen poziv. Klackalica umetnosti i realnosti vide se i u njenom stilu oblačenja, govora, ali i rađenja scenografija u studiju Fiorini u Sremskoj Kamenici

Blaženka Šećerov; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Blaženka Šećerov je dizajnerka enterijera. Početkom 90-ih godina otvorila je među prvima radnju u Novom Sadu sa dekorativnim ukrasima koje je mogla da donese iz Nemačke.

-Apsolutno je bilo nemoguće da ja ne radim ovaj posao. Taj kreativni deo je sastavni segment lepote mog življenja, pored moje porodice, i spada u bitne stavke mog života. Nisam ja toga bila svesna na početku- istakla je Blaženka za naš portal.

Blaženkin omiljeni kutak u skandinavskom stilu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Svoj studio napravila je u kući za koju je vežu mnoge uspomene- njeno venčanje, prve korake tamo su načinila njena deca, a dala mu ime po italijanskoj reči za cveće- Fiorini. Kutak za fotografisanje ima tri praznične scenografije u različitim stilovima. Mlečno bele nijanse, pastelna roze, uz predivnu jelku stoji božićni venac, kao neizostavni simbol topline, kutak sa poklonima i nezaobilazni medvedići, a ljudima je teško da se odluče gde će nastati njihove uspomene

-Sve što radim određuje mi boja. Crveno-zelena je klasična varijanta, pa sam se setila i svih divnih devojčica u haljinama od tila pa se desila roze kombinacija. Za moju dušu je prirodna kombinacija u skandinavskom stilu, jer volim minimalizam. Oni rade sa prirodnim materijalima i nemaju ništa viška niti manjka. Iz funkcije se razvija lepota. Ova kuća ima dugu istoriju i svašta lepo da ispriča- naglasila je naša sagovornica i dodala da Fiorini tim čine mladi ljudi- Nataša Jojkić, Maša Dragićević i Milica Milović Kinolli.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Prepoznatljiv stil ove dame ogleda se i u još prepoznatljivijem izlogu Manuala, a da posao nađe vas a ne vi njega, Blaženka ovako definiše:

-Naglavačke u posao bez predumišljaja. Mora da se oseti energija i ne smeš da staneš. To sve stvara radnu disciplinu. Mladi su danas stisnuti s količinom negativije kod nas i vrlo teško nalaze svoj. A ne treba se obazirati na to- ostavila je Blaženka mlađima savet.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Fiorini (@fiorininovisad)

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments