Foto: FIVB

Srbija će braniti svetsku titulu! Naše odbojkašice su u polufinalu savladale olimpijskog šampiona Sjedinjene Američke Države sa 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23).

Sjajno je Srbija odigrala prva dva seta. Odlično su naše odbojkašice branile bolje, blokom su uspevale da upasive napade rivala, a nisu Amerikanke imale rešenja za napade Bošković i Mihajlović.

Međutim, onda se dogodio pad u igri našeg tima. Badžema, koja je ušla sa klupe, napravila je mnogo problema Srbiji na prijemu, pa ni napad više nije bio tako ubojit. Rano su se odvojile olimpijske šampionke i smanjile su zaostatak.

Velika borba vodila se u četvrtom periodu, servirale su sjajno Amerikanke. Ipak, kuvanje Drče, as Buše i snažni napadi Bošković doneli su u završnici prednost našim odbojkašicama, a onda i pobedu.

Tijana Bošković je imala 32 poena, Bianka Buša 15, a Jovana Stevanović sedam. Na drugoj strain Kelsi Robinson je stala na 17, Andrea Druz na 14.

Rival Srbiji u finalu biće bolji iz duela Italija – Brazil, koji se igra u četvrtak od 20.00 časova u Arnemu. Finale je zakazano za subotu od 20:00 časova.

Samouvereno su krenule Amerikanke. Međutim, posle tih početnih 2:0 situacija se potpuno promenila na terenu. Kapitenski je svoj tim povukla Bošković i srpki tim je preuzeo inicijativu. Sjajno su postavljale blok naše devojke, napadi Amerikanki bili su upasivljeni, pa je Drča mogla da organizuje bolji drugi napad. Nezaustavljiva je bila i Mihajlović, koja je prošla i nekoliko teških lopti.

Tražio je legendarni Kiralj tajmaute, da bi njegov tim prišao u završnici na 20:18 posle asa novog Franti. Prekinula je tu seriju Bošković, posle čega je uz dobre servise Lazović naš tim ponovo stekao osetnu prednost. Koreja Stevanović označila je i kraj seta.

Velika borba vodila se u nastavku, oba tima su igrala odlično u odbrani, pa su poeni duže trajali. Ipak, prednost je konstantno bila na strani „plavih dama“. Sjajno je Stevanović završila jednu razmenu, a onda blokom poljujala samopouzdanje rivala (12:10).

Duga pauza za čelendž izbacila je iz ritma srpske odbojkašice, a napadima kroz sredinu uspele su Amerikanke da dođu do preokreta 15:14. Međutim, nisu dugo bile u vođstvu. Brzo je Bošković vratila stvari na svoje mesto, a onda su dva asa Stevanović pokrenula srpski tim. Sjajno su igrale naše devojke u završnici, sigurne su bile u napadu, a sa dva vezana poena Tijana nam je donela set.

Foto: FIVB

Dobro je Srbija počela i treći period, pa je posle asa Drče bilo 7:5. Međutim, stvari su se promenile u nastavku. Ulazak Badžeme je uneo dozu drskosti u igru Amerikanki. Uz njen dobar servis su olimpijske šampionke od 13:10 otišle na 18:10. Nisu rezultata davali ni tajmauti Santarelija, ni promena dijagonale tehničar-korektor. Nije u odbrani naš tim bio na nivou kao u prethodna dva seta, pa nije mogao da sustigne protivnika, iako su sa nekoliko snažnih smečova Buša i Mihajlović najavile bolju igru u onome što je sledilo.

Odlično je Srbija počela naredni set, i brzo je na semaforu bilo 8:4. Međutim, fantastično su servirale Amerikanke, naprvile su mnogo problema našoj selkciji i preuzele su inicijativu. Uz sjajno kuvanje Drče i as Buše u završnici su „plave dame“ ipak stigle do preokreta. Hrabro i snažno je igrala Bošković, pa je upravo ona donela Srbiji prvu meč loptu, a onda i pobedu!

blic.sportal.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments