Foto: nsuzivo.rs
Iako je grad okićen već duži vremenski period, novogodišnja rasveta još nije zasijela. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obradovao je ljubitelje novogodišnjih praznika rekavši da će od 15. decembra grad dekorativno zasijati.

– Po preporuci Ministarstva rudarstva i energetike, lokalnim samoupravama je preporučeno da od 15. decembra do 15. januara radi dekorativna rasveta. Javno komunalno preduzeće „Stan“ je montiralo dekorativnu rasvetu i grad će je upaliti 15. decembra. Međutim, neće biti kao prethodnih godina upaljena celokupna rasveta koju grad poseduje. Razlog je svima dobro poznat – mere štednje, ne samo kod nas, već u celom svetu. Moguće je da u narednim danima stigne i neka drugačija odluka, ali ovako je za sada – istakao je Đurić.

Bez organizovanog dočeka na Trgu

Gradonačelnik je napomenuo da organizovanog dočeka na Trgu ove godine neće biti, ali će se organizovati na drugim lokacijama.

– Doček Nove godine 31. decembra biće organizovan u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave , a 13. januara će biti na više lokacija u gradu. Na Trgu neće biti organizovanog dočeka – podvukao je Đurić.

Zimske službe spremne za nepovoljne vremenske uslove

Javno-komunalna preduzeća Novog Sada spremno dočekuju zimu, istakao je Đurić i dodao da sve funkcioniše u najboljem redu.

-Član gradskog veća za saobraćaj i puteve Aleksandar Kravić i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Stojković obišli su zimsku službu. Mehanizacija je spremna, Javno komunalna preduzeća su takođe u pripravnosti i imamo dovoljnu količinu soli (8.000 tona) – tako da ćemo spremno dočekati zimu.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ime
12/12/2022 12:58

Glupost…
U Podgradju Tvrdjave…
Dobro da niste rekli u podzemnom prolazu…

Detelinarac
12/12/2022 15:44

#stedimostruju….ili ipak ne.

Last edited 1 mesec ranije by Detelinarac