Foto: Vlada Srbije

Sednica Kriznog štaba zakazana je za danas od 16 časova, a kako su najavili razmatraće se epidemiološka situacija, kao i uslovi pod kojima će se čekati Nova godina.

Virusolog Milanko Šekler rekao je za RTS da se nada da će ovaj put u odluci Kriznog štaba pobediti medicinski deo, kao i da bi bio red da jednom bude usvojeno nešto što oni predlože. Upozorio je i da će, ukoliko ne bude bilo poštovanja mera, u januaru biti više od 5.000 novozaraženih.

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković rekao da medicinski deo Kriznog štaba ne može da se saglasi sa organizovanim dočekom Nove godine, a da ne odustaje ni od zahteva da kovid propusnice važe 24 sata.

-Dramatične promene zaista ne očekujem. Ono što očekujem u ovoj situaciji jeste da se poštuju mere koje su na snazi. Koncerte na trgovima, a što je planirano, ne može da podrži nijedan epidemiolog niti lekar iz Kriznog štaba. Jasno je da je pritisak veliki, smatra se da treba da se dopusti, ne mogu da prejudiciram – naveo je Predrag Kon, epidemiolog.

Od početka epidemije u Srbiji je potvrđeno 1.291.718 slučajeva koronavirusa, a od posledica zaraze preminula je 12.621 osoba.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je registrovano 1.249 novih slučajeva zaraze, a borbu sa kovidom izgubilo je još 27 ljudi.

rts.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments