Foto: mupsrbije/Instagram
U velikoj međunarodnoj akciji Europola i Jurodžasta, u kojoj učestvuju i naša policija i tužilaštvo, a u kojoj je jutros uhapšen Darko Šarić, kao njegov advokat Dejan Lazarević, uhapšeno je i nekoliko policajaca među kojima su Danilo Stojanović i Milutin Radovanović! Stojanović i Radovanović, podsetimo, nedavno su hapšeni zbog sumnje da su pretukli kolegu Milana V. inače načelnika u Interpolu. Svi uhapšeni, biće privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani krimina.

Stojanović je, podsetimo, svojevremeno bio načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove UKP, nakon čega je privremeno bio premešten za glavnog koordinatora u Jedinicu za zaštitu ličnosti i objekata.

– Velikom međunarodnom akcijom hapšenja, koja se istovremeno odvija u više zemalja Evrope, zemljama regiona ali i sveta, odnosno u Ekvadoru, rukovodi Europol. U Srbiji su u akciju uključeni Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije i Tužilaštvo za organizovani krimina. U tužilaštvo će tokom sutrašnjeg dana najverovatnije biti privedeni osumnjičeni, koji se dovode u vezu sa kriminalnom grupom, koju je kako se navodi u naredbi, organizovao Darko Šarić – kaže izvor Kurira.

On navodi da se i dalje razmenjuju dokazi i informacije putem Europola koji nadgleda i rukovodi akcijom.

– Među uhapšenima je i Uroš Mišić, ali i još nekoliko osoba koje su ranije već bile osuđivane. Pretresi na više lokacija su i dalje u toku – dodaje naš sagovornik.

Prikupljanje dokaza, kako navodi, trajalo je mesecima. Policijski službenici kojima su stavljene lisice navodno su, kako se sumnja, odavno na platnom spisku Darka Šarića.

– Sumnja se da su za Šarića obavljali razne “usluge”, i tako činili zloupotrebe položaja ali i krivično delo trgovina uticajem, tako što su uticali da drugi policijski službenici, tužioci ali i sudije za prethodni postupak donose odluke koje inače ne bi trebalo da donesu po zakonu – otkriva sagovornik Kurira iz istrage.

Kurir.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Imena mi mog
14/04/2022 15:13

Na kraju ćemo im se opet izvinjavati…