foto: Kurir.rs
Bojan Pajtić, Neli Kubirović upućivao skaradne komentare na račun trudnoće, premijerku Brnabić nazivao  džiberkom! Nikada nije uputio izvinjenje    

 

Iako sebe predstavlja kao velikog demokratu, bivši lider DS, predsednik  vlade AP Vojvodine, kao i aktuleni profesor Pravnog fakulteta  Univerziteta u Novom Sadu, Bojan Pajtić svojim postupacima teško da može da da dobar primer svojim studentima, mladim generacijama, a u najmanju ruku da sebe smatra demokratom.

Osim što u svojim objavama na društvenim mrežama pravda nasilje bilo koga ako su uperene protiv vlasti SNS, nije mu strano ni vređenje žena.

Podsetimo, pre samo nekoliko godina, tačnije 2019. na medijske objave ministrarke pravde Nele Kuburović da je u blagoslovenom stanju, Pajtić je svojom objavom na Tviteru imao više nego neumesan komentar i sramno je izvređao.

Umesto da čestita, Pajtić je tada doslovce napisao “Nela Kuboruvić u drugom stanju. Eto. A sve vreme je napadate da ništa ne zna “. Kada je usledila lavina negativnih komentara, Pajtić je tada brže bolje  obrisao tvit, ali su pojedini mediji uspeli da sačuvaju print skrin.

https://www.kurir.rs/vesti/politika/3348419/pajticu-nista-nije-sveto-sramno-izvredjao-trudnu-ministarku-nelu-kuburovic-foto

Analitičari sa kojima smo razgovarali ističu da je strašno da ljudi koji su pre svega u zrelim godinama imaju ovakve komentare, koji su u najmanju ruku uličarski, a još strašnije je da ih izgovaraju političari, bivši visoki funkcioneri a još gore – profesori prava.

– Bojan Pajtić, kao i većina predstavnika te bivše demokrtaske vlasti, ponašaju se kao da im je sve dozvoljeno, pa često bez pardona upućuju više neko skanadalozne i skaradne poruke – rekao je analitičar Branko Radun.

Samo da podsetimo, osim volšebnog brisanja tvita, Pajtić se nije udostojio da se ikada izvini tadašnjoj ministarski nego je otišao korak dalje, pa je premijerku Anu Brnabić nazvao džiberkom, samo zato što je stala u odbranu svoje koleginice iz vlade.

https://www.kurir.rs/vesti/politika/3349461/prostak-bojan-pajtic-divlja-na-tviteru-premijerku-srbije-nazvao-dziberkom

– Evo džiber premijerke. Ništa nsi naučila na kursu da ste vi, najviše funkcionerke, podložne i kritici i ironiji. Neće moći da prostački blatite svakog s kim se ne slažete, a kad se uzvrati, onda ste bespomoćne ženice. Pohvala za pravopis, napokon bez grešaka. Neko drugi piše, priznaj – naveo je Pajtić,

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti  Brankica Janković osudila je uvredljive komentare koje je Bojan Pajtić izneo na društvenoj mreži Tviter na račun ministarke pravde Nele Kuburović i premijerke Ane Brnabić.

– Dovodeći u vezu njenu trudnoću s njenim kompetencijama, on je omalovažio profesionalni rad ministarke Kuburović – istakla je Jankovićeva.

Reagovala  je I potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović I koja je naglasila da Pajtiću najbolje pristaje američka poslovica „Bolje ćutati i biti smatran budalom, nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju“.

– Sigurna sam da će i dalje nastaviti da blati i vređa žene u Srbiji. Pitam se kako nema baš nijedne žene u DS koja je spremna da osudi ovakvo ponašanje njihovog bivšeg predsednika – navela je Mihajlovićeva  za medije.

Stopa rađana iz godine u godinu sve manja 

A još je gore da se takvi komentari upućuju u zemlji u kojij se godinama beleži negativni prirodni priraštaj.  Staistika  je poražavajuća jer Srbija gotovo svake godine gubi grad od 50.000 stanovnika .

– Bivši lider DS Dragan Šutanovac i dugogodišnji stranački kolega Bojana Pajtiića po preuzimanju stranke tražio je od stranačkih organa da se oformi komisija koja bi istražila kako je potrošen novac stranke od 2012, kada su se pod lupom našli i Boris Tadić, Dragan Đilas i Bojan Pajtić

Šutanovac govori da je najvažniji čist početak, a da je to nemoguće bez utvrđivanja ko je u ime DS trošio ogroman novac. Šutanovac smatra da sve treba da bude jasno, a da mnoga pitanja vise u vazduhu. I zaista, moramo da podvučemo crtu, a ne sve više da tonemo.

-Ne možemo da plaćamo štampanje obične kartonske fascikle 500 dinara po komadu negde u Novom Sadu, a da nam stranka grca u dugovima – izjavljivao je Šutanovac.

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
19/11/2021 22:58

Подсетио бих да му је крајње време да се врати у свињац код свог бабе и настави његову професију.
Докле ће нам такве вуцибатине кварити град својим изгледом и радом.