Na današnjoj sjednici Predsjedništva DNP-a snažno je pozdravljena  i podržana odluka odborničkog kluba „Za budućnost Zete“ predvođenog Demokratskim frontom da na narednoj sjednici Skupštine opštine Zeta donese  Deklaraciju o poništenju i nevaženju odluke o priznavanju tzv. države Kosovo na teritoriji zetske opštine, saopšteno je iz Demokratske narodne partije.

Uprkos činjenici da je preko 85 % građana Crne Gore bilo protiv priznanja tzv. države Kosovo i njenog uključivanja u međunarodne organizacije, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN-a, vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile kontinuitet spoljne politike Mila Đukanovića i Duška Markovića koja je u suprotnosti sa nacionalnim interesima Crne Gore i većine njenih građana. Zato Predsjedništvo DNP-a u potpunosti podržava stav odborničkog kluba „Za budućnost Zete“,  da  Deklaracijom o poništenju i nevaženju odluke o priznanju tzv. Kosova iskaže neslaganje sa manjinskom politikom vlade Dritana Abazovića, ali i svih prethodnih vlada koje su suprotno većinskoj volji građana sprovodile i sprovode izdajničku spoljnu politiku usmjerenu protiv interesa Crne Gore i najbliže nam države u regionu Srbije”, saopštili su iz DNP-a.

Predsjedništvo Demokratske narodne partije očekuje da nakon izglasavanja ove Deklaracije u Skupštini Zete, i druge opštine u Crnoj Gori u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine, donesu istu Deklaraciju i tako započnu proces povratka Crne Gore svojim istorijskim, duhovnim i državotvrnim izvorištima.

borba.me

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
28/04/2023 20:09

Molim vas kazite mi, jel to na Crnskom ili na Gorskom jeziku?

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Milan NS
29/04/2023 13:24
Reply to  SNS Uzivo

prdnuli im pod prozor