Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada, obaveštava obveznike – fizička lica, preduzetnike i pravna lica, da 14. februara 2023. godine, dospeva prva rata za uplatu godišnjeg poreza na imovinu za 2023. godinu.

Poreski obveznici prvu ratu poreza na imovinu plaćaju u visini poslednje rate iz rešenja za 2022. godinu.

Rešenja sa utvrđenim obavezama po osnovu poreza na imovinu za 2023. godinu, ove kao i prethodnih godina poreski obveznici na kućne adrese dobiće zajedno sa uplatnicama.

Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja uplata koja na današnji dan iznosi 15,25%, a istovremeno, takvim odgovornim odnosom prema zakonskim rokovima za plaćanje poreza, zajedno doprinosimo bržem i kvalitetnijem razvoju našeg Grada.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mire
08/02/2023 08:30

Razvojjj

Ljut
09/02/2023 17:37

Pita li se neko u ovoj bananadržavi kad će Poreska Uprava da radi svoj posao i pošalje rešenja na vreme? Gradjani su dužni da plate preti im se kamatama, a vi gospodo radite li svoj posao? Neće da nam legalizuju stanove i kuće, a opet smo dužni da platimo porez. A trebalo bi biti obrnuto. Ako država želi da naplati porez mora biti naterana da legalizuje imovinu!!! Sve je naopako i ko bajagi digitalno, a ništa ne funkcioniše!!! Kazniti na izborima šta drugo!