Foto: Pexels

Plan detaljne regulacije poslovanja duž Temerinske ulice, severno od Ulice Paje Radosavljevića, nalazi se na javnom uvidu. Ovaj prostor ima potencijal da preraste u moderan i funkcionalan poslovni potez duž ulaznog pravca u grad, 

Prostor ima približnu površinu od 30 ha, a namenjen je poslovanju, porodičnom stanovanju, saobraćajnim površinama. Ulica Paje Radosavljevića buduća je glavna gradska saobraćajnica.

Za porodično stanovanje namenjeno je 8,76 hektara, a dozvoljena je gradnja stambenog objekta sa najviše dva stana i jednim poslovnim prostorom, izgradnja zasebnog poslovnog objekta, ali ne i proizvodne hale ili skladišta.

Za poslovanje na ulaznim pravcima 10,10 hektara. Planiraju se poslovni sadržaji iz oblasti tercijarnih delatnosti. Na ulaznim pravcima mogu se graditi prostorije za one zanatske delatnosti koje proizvode gasove, otpadne vode, buku, vibraciju i slično, pod uslovom da u objektu apsorbuju štetna dejstva po okolinu. Parkiranje se planira u okviru svakog poslovno-komercijalnog objekta.

Za zelene površine  izdvojeno je 0,7 hektara, saobraćajne površine 11,05 hektara i transformatorske stanice 0,02 hektara.

Sa istočne i zapadne strane Temerinskog puta planiraće se paralelene sekundarne ulice koje bi trebalo da prihvate loklani saobraćaj sa prostora Velikog rita i Klise i koje će se na planiranim raskrsnicama uključiti na Temerinski put. U planu su tri raskrsnice – postojeća kružna i dve krstaste na Savskoj i Dečanskoj ulici.

U planu su obostrane pešačke i biciklističke staze. A potrebno je proširiti vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Za izradu je bilo zaduženo JP “Urbanizam” Novi Sad.

eKapija/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
18/02/2022 10:00

Hvalim te boze da su krenuli to da sredjuju ali dok ne srede ono romsko naselje i dalje ce biti ruglo grada