Foto: Las Vegas Review- Journal

Republički seizmološki zavod registrovao je jutros u 02,51 sati zemljotres jačine 2,6 Rihtera čiji je epicentar u okolini Loznice. Pet sati kasnije, potres se osetio i u Novom Pazaru od 1,8 stepeni po Rihteru.

Srbiju je u poslednje vreme potreslo deset zemljotresa od kojih je najjači bio u Kraguejvcu 3,9 stepeni po Rihteru.

Počev od 28. oktobra do 4. novembra popodne, instrumenti Republičkog seizmološkog zavoda registrovali su 11 zemljotresa čiji epicentri su bili na teritoriji Srbije, a čija je magnituda po Rihterovoj skali je bila preko jedan stepen.

Serija je počela blažim potresom od 1,6 stepeni u području Brusa, zatim na teritoriji Kruševca gde je bio epicenter zemljotresa jačine 1,7 stepeni. Ove zemljotrese niko nije ni osetio.

Zatim je zadrhtao Mladenovac, a magnituda na Rihterovoj skali, prema zvaničnim podacima Republičkog seizmološkog zavoda, popela se na 2,7. Potom je tri puta podrhtavao Kragujevac, najpre su seizmolozi zabeležili potres jačine 1,6 stepeni, a naredna noć trećeg novembra unela je nemir među Kragujevčane kada je ovaj grad poljuljalo 3,9 po Rihteru, a već narednog jutra zabeležen je zemljotres jačine 1,9 stepeni. Takođe u sredu ujutro registrovan je novi zemljotres sa epicentrom u Mladenovcu, ovaj put jačine 1,6 po Rihteru.

Potom u Brusu, a zanimljivo je da je juče podrhtavalo i Kraljevo. U 6.34 časova zabeležen je blaži potres od 1,7 Rihtera.

Seizmolozi kažu da jačina jutrošnje zemjotresa u Loznici ne može izazvati oštećenje na objektima.

nsuzivo.rs/telegraf.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments