Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić/ilustracija

U susret Badnjem danu i Božiću ekipa NS Uživo obišla je Riblju pijacu. Kako smo mogli da uočimo ponuda je šarenolika, a izbor je velik. Redovi su ispred ribarnica, ali i tezgi sa koštunjavim voćem i orašastim plodovima

Na samom ulasku u pijacu sačekaće vas badnjak i žito. Ukrašen badnjak koji se razlikuje po dezenu, veličini, ali i ceni. Cena badnjaka kreće se od 150-200 dinara. Žito možete kupiti dekorisano kukuruznim zrnom i kuglicama ili bez ičega, a cena je od 150 dinara. U ponudi je i sirovo žito po ceni od 100 dinara.

Foto: Pavle Pejić/ nsuzivo.rs

Takođe, u ponudi smo pronašli i slamu u manjim džakovima a cena se kreće od 50-100 dinara. To vam može poslužiti ako imate malu decu i učite ih starim običajima, poput pijukanja. Jedan član porodice unosi slamu i slatkiše u dom, pokriva pod a za njime idu deca koja pijuču i sakupljaju.

Foto: Pavle Pejić/ nsuzivo.rs

Za Badnji dan se posti, pa smo za vas pogledali i cene riba i pasulja. Kilogram šarana je 790 dinara, kilogram soma 1000 dinara, a kilogram pastrmke 850 dinara.

Foto: Pavle Pejić/ nsuzivo.rs

Kao prilog možete poslužiti krompir salatu sa crnim lukom. Krompir na ovoj pijaci košta 120 dinara, a za crni luk izdvojite 100 dinara za kilogram.

Beli pasulj tetovac prodaje se na kilogram i cena je 500 dinara, za kilogram šarenog potrebno je izdvojiti 350 dinara.

Naravno, za praznike trpezu krase koštunjavo voće i orašasti plodovi.

U zavisnosti od tezge, roba se prodaje rinfuzno ili u pakovanju. Cena oraha u rinfuzi košta od 500-800 dinara. Urme u rinfuzi koštaju od 500 dinara za kilogram. Suve šljive u rinfuzi koštaju 500 dinara, suve smokve 600 dinara a suvo grožđe 400 dinara.

Foto: Pavle Pejić/ nsuzivo.rs

Na jednoj tezgi zapazili smo poveći red- ponudi se nalazi pečeni badem po ceni od 100 dinara, lešnik 100 dinara, pistaći 170 dinara a meri se na grame.

Foto: Pavle Pejić/ nsuzivo.rs

Upakovane urme u kutiji koštaju od 200 dinara. Smokve na sto grama koštaju od 50 dinara. Pečeni kikiriki u ljuspici 50 dinara na sto grama.

Foto: Pavle Pejić/ nsuzivo.rs

Ako ste ljubitelj ćuretine, nju ćete pronaći na ovoj pijaci. U ponudi su i sirevi po ceni od 400 dinara pa naviše. Kilogram ćuretine košta 1200 dinara.

Voće

Kilogram kivija košta 250 dinara, a ista cena je i za kilogram limuna. Različite sorte jabuke su u ponudi, a cena varira od 80-120 dinara. Kilogram narandže košta 250 dinara. Kilogram kruške viljamovke košta 200 dinara. I za kilogram mandarine treba izdvojiti 200 dinara.

Povrće

U ponudi smo pronašli bogat izbor sveže salate. Pa tako za vezu rotkvice potrebno je izdvojiti 70 dinara, a za vezu blitve 70 dinara. Pola kilograma spanaća košta 150 dinara. Kilogram celera košta 300 dinara.

Foto: Pavle Pejić/ nsuzivo.rs

Ako ste ljubitelj salate od cvekle i belog luka cene su sledeće: sirova cvekla košta 100 dinara, a beli luk se prodaje tri komada za sto dinara.

Čeri paradajz u pakovanju košta 200 dinara. Za kilogram šargarepe potrebno je izdvojiti 100 dinara. Crvena paprika roga košta 400 dinara za kilogram.

Foto: Pavle Pejić/ nsuzivo.rs

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments