Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Moraćemo da što pre razmislimo i vidimo kako da dođemo do novih parking mesta, privremenih ili trajnih. Smatram da je investicija važna zbog univerzitetskog kompleksa i zbog građana koji tu prolaze i žive- istakao je prvi čovek Novog Sada.

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić najavio je na Skupštini grada da je nalog dat Parking servisu za izgradnju dodatnih mesta na Limanu.

-Na Limanu imamo veliki problem s parkingom, s dodatnim radovima koje imamo problem je još veći. Dao sam nalog da se ispod Mosta slobode, dela bliže SUP-u, ne Štrandu, a tu se već parkiraju automobili, što pre naspe tucanik da obezbedimo stotinak parking mesta. Mislim da nije ni na Bulevaru cara Lazara sjajna situacija. Moraćemo da što pre razmislimo i vidimo kako da dođemo do novih parking mesta, privremenih ili trajnih. Smatram da je investicija važna zbog univerzitetskog kompleksa i zbog građana koji tu prolaze i žive- istakao je prvi čovek Novog Sada.

nsuzivo.rs

 

9 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Most
27/02/2023 12:32

Pa ispod mosta je vec parking i zoniran je leti
U cemu je vic i trik?

Milan
27/02/2023 14:15

Kadrovi SNS-a sa kupljenim diplomama uništili su Novi Sad.Parkinga nema u celom gradu,važno je da ste nabavili oko sokolovo, sa tim problem parkinga neće se rešiti.

Dragan
27/02/2023 14:51

Parkiranje na Limanu I je preteško. Grad je nudio izgradnju garaže ali su se desetak građana protivilo i od toga se odustalo. ( Šteta). Kod Univerziteta treba planirati i izgraditi na postojećim mestima za parkiranje lepe garaže. Profesori i studenti parkiraju na Limanu I pa bi ta garaža smanjila pritisak na Liman I.

Mića
27/02/2023 16:28

Tu se već parkiramo, samo će da uvedu naplatu

V V
27/02/2023 16:56

Bolja ideja je da vidite kako da dođemo do manje gustine naseljenosti i kako da se pospeši korišćenje drugih tipova prevoza (pešački, javni, bicikl). Nema te količine parkinga koja bi mogla da zadovolji trenutnu gustinu naseljenosti u gradu a koja i dalje rapidno raste. A sa povećanjem broja parking mesta se uništavaju i drugi tipovi saobraćanja, što dalje izaziva još veću potrebu za saobraćajnicama i parking mestima.
Povećanje brojem parking mesta ne rešava ništa. Samo što više biciklističkih i pešačkih staza i ulaganje u javni prevoz mogu rešiti problem saobraćajnih gužvi.

Vidoje
28/02/2023 10:50
Reply to  V V

Ajde da pobijemo ‘pridoslice’ ili da ih deportujemo? Eto odma vece razudjenosti i naseljenosti u gradu 🙂

Meštanin
28/02/2023 13:05
Reply to  V V

Tlapnja o izmeni sredstava prevoza kada nedostaju parking mesta u stambenom delu grada.Jedini način da se u ovakvoj ekspanziji izgradnje stanova napravi mesto za parkiranje je ZABRANA POSEDOVANJA PRIVATNIH AUTOMOBILA ZA VLASNIKE STANOVA U VIŠESTAMBENIM ZGRADAMA U NOVOM SADU

Tanja
27/02/2023 19:11

Gospodine gradonačelniče šta ćemo sa Ul.Veselin Masleša na staroj Detelinari?
Zabranili ste parkiranje u ul.Orlovića Pavla pored vrtića Petar Pan, i sad svi koji su se tu parkirali su u našoj ulici, zatim iz ulice Đule Molnara, zatim iz ul. Veselin Masleša sa Noce Detelinare. Samo da znate da u mojoj ulici imate 3 solitera sa po 48 stanova. Pa vi lepo razmislite šta radite.

Bole
27/02/2023 22:14

Bravo Novosadjani, u Kragujevcu niti ko razmislja niti bilo sta radi na tu temu…