Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je danas DOO „SEVU 2015″ koje se bavi proizvodnjom elemenata za enterijer i sa direktorom Aleksandrom Rajačićem razgovarao o poslovanju tog preduzeća.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

– Danas u Veterniku obilazimo malu porodičnu firmu “SEVU 2015”. Grad pridaje veliki značaj malim i mikro preduzećima kao i privrednicima. Čak 98% privredne strukture čine ovakve vrste preduzeća. Konkurs za subvencije raspisan je 2020. godine kada smo izdvojili 15 miliona dinara za nabavku mašina i opreme, a mnogo privrednika i preduzetnika se tada javilo. Prošle godine smo izvojili 50 miliona dinara, a dosada smo oko 200 privrednih društava pomogli na ovaj način. Firmu “Sevu 2015” subvencionisali smo sa 800.000 dinara, a vlasnik je takođe dodao još milion ipo dinara za neophodnu mašinu koja doprinosi boljem i kvalitetnijem radu. Ova firma najviše sarađuje sa inostranim firmama kao što je “Continental”, za koju je urađeno hiljadu kancelarijskih stolova. Tako je, prema poslednjim podacima, prošle godine u Novom Sadu radilo 168 556 ljudi, što je za oko 3 300 više nego u 2021. godini. To je svakako zasluga i kompanija koje su došle u Novi Sad i prepoznale ovu sredinu kao pogodnu za razvoj i zapošljavanje. Vlasniku firme želim sreću u daljem radu i uspeh u narednom periodu – rekao je Đurić.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

„SEVU 2015″ dobilo je po osnovu Javnog poziva za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku opreme i mašina za mikro, mala preduzeća i preduzetnike Grada Novog Sada, 800.000 dinara za nabavku neophodne mašine za rad.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

– Želim da se zahvalim gradonačelniku Đuriću i Gradu Novom Sadu na subvencijama i što nam je pomogao da unapredimo proizvodnju. Nova mašina je uvek dobrodošla i siguran sam da će nam doprineti u daljem radu. Naša firma ima petoro zaposlenih i glavni je dobavljač za “Continental”, odnosno za kancelarijski nameštaj. Takođe, redovno izvozimo za jednu nemačku kozmetičku kuću, a isto tako sarađujemo i sa jednim arhitektonskim biroom u Novom Sadu –  rekao je Aleksandar Rajačić, direktor firme “SEVU 2015”.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments