Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Printscreen/Instagram

– Juče je bio fantastičan dan za Novi Sad, za celu državu Srbiju. Prisustvovali smo stvaranju budućnosti. Nešto što smo sanjali juče smo doživeli, a to je otvaranje Kontinental fabrike. Kako je to rukovodstvo Kontinentala nazvalo “mega fabrika”, prostire se na 30.000 kvadratnih metara i to je njihova najveća fabrika- rekao je za NS Uživo Milan Đurić, prvi čovek Novog Sada.

Gradonačelnik je istakao da je investicija bila vredna 140 miliona evra, a da čitava kompanija na teritoriji Novog Sada zapošljava 1300 ljudi.

Grad uložio u komunalno opremanje oko fabrike

-Grad Novi Sad je uložio milijardu i 400 miliona dinara u komunalno opremanje. Uradili smo saobraćajnice, urađena je pešačka i biciklistička staza, javna rasveta i celokupan vodovod i kanalizacija za tu lokaciju – rekao je Đurić i dodao da Kontinental nastavlja dalje da se širi.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Izvoz iz Srbije biće i tri milijarde evra

-Takođe dobra vest je ta da je izvoz 2 milijarde evra sa projekcijom da bude i 3 milijarde. Kontinental u našem gradu zapošljava 1300 lica, od čega je 950 inženjera koji rade u naučno- tehnološkom razvoju na tri lokacije u Novom Sadu. U dve fabrike zaposleno je 350 ljudi. Do 2025. godine treba da zaposle još 150 ljudi u fabrike – istakao je naš sagovornik.

Prosečna plata u Novom Sadu 950 evra, 2012. bila duplo manja

Gradonačelnik Đurić je naglasio da je otvaranje fabrike od izuzetnog značaja, a to se odnosi na prosečnu zaradu.

– Predsednik je i juče pričao da je prosečna zarada u ovoj godini 877 evra u Novom Sadu, da je 2012. godine bila 420 evra i ovde izuzimamo povećanje plata, a u martu ćemo videti kolika je stvarno prosečna zarada, a biće 950 evra. Nastavljamo dalje, plan je da 2025. godine u našem gradu bude 1.300 evra prosečna zarada. Nesumljivo grad raste i razvija se. Ovde je uposleno naše znanje koje će stvarati budućnost Srbije – tvrdi gradonačelnik.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments