Gužve na ulicama Novog Sada bile primetne i pre skoro pola veka: Pogledajte kako je izgledala jedna od najprometnijih raskrsnica 80-ih godina (VIDEO)

Foto: Printscreen
Saobraćaj u Novom Sadu pre nešto više od 40 godina, iako nije bio ni nalik sadašnjem, imao je jednu veliku sličnost – gužve su bile čak i veće nego danas.

Prema video snimku koji je objavljen na jednoj Internet stranici, vidi se da su kolovozom pored automobila saobraćali i biciklisti i motociklisti.

S obzirom da na raskrnici na Bulevaru Mihajla Pupina nije bilo svetlosne signalizacije, saobraćajni policajac je regulisao saobraćaj i omogućavao bezbednu vožnju.

Video koji pokazuje haotičnost i gužvu u centru Novog Sada datira iz 1982. godine.

Novi mostovi budućnost grada

Iako je vozni park Novosađana u prošlom veku bio daleko skromniji nego danas, video prikaz pokazuje da su gužve i tada bile i više nego prisutne.

Sporna mišljenja i dalje diskutuju o nepotrebnosti novih mostova iako je jasno da će Novi Sad samo na taj način dobiti novu širinu i veći broj alternativnih puteva koji će stvoriti novu kolovoznu mrežu i rasteretiti saobraćaj.

Podsećanja radi, Novi Sad je na putu da dobije još dva nova mosta: jedan u produžetka Bulevara Evrope i drugi u sklopu Fruškogorskog koridora.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
22/08/2023 11:40

Ovaj snimak se vrteo na 021 pre nekih mesec dana… 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo
Gost
BaneNS
23/08/2023 23:34

Tako je bilo samo u tkzv. saobraćajnom špicu na kraju radnog vremena, od 14 do 16h. Živi sam svedok toga doba, kao vozač, doduše te godine samo na “zoljici”.

Povezane vesti