Foto: Grad Novi Sad

U cilju podrške unapređenja i poboljšanja uslova poslovanja mikro i malih preduzeća i preduzetnika na teritoriji Grada Novog Sada, danas je, putem Gradske uprave za privredu raspisan Javni poziv za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava za nabavku osnovnih sredstava (mašina ili opreme) mikro i malim preduzećima i preduzetnicima, na teritoriji Grada Novog Sada, u 2023. godini.

Sredstva u ukupnom iznosu od 50.000.000,00 dinara obezbeđena su Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2023. godinu i planirana su za pružanje podrške mikro i malim preduzećima i preduzetnicima koji u Agenciji za privredne registre Republike Srbije imaju registrovano sedište na teritoriji Grada.

Bespovratna podsticajna sredstva za podršku razvoja mikro i malih preduzeća i preduzetnika su državna pomoć male vrednosti (de minimis državna pomoć) i odobravaju se privrednim subjektima jednokratno, u maksimalnom iznosu od 800.000,00 dinara po jednoj prijavi. Jedan privredni subjekat može na ovom Javnom pozivu da učestvuje samo sa jednom prijavom.

Osnovni cilj Javnog poziva je pružanje podrške radi unapređenja i poboljšanja uslova poslovanja mikro i malih preduzeća i preduzetnika na teritoriji Grada, kao i povećanje vrednosti i obima proizvodnje i prometa, unapređenje opštih uslova poslovanja, jačanje konkurentnosti, pokriće operativnih troškova poslovanja, očuvanje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje proizvodnih i uslužno orijentisanih delatnosti, i pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti.

Sve potrebne informacije o uslovima konkurisanja kao i potrebnoj dokumentaciji zainteresovani mogu preuzeti sa sajta Grada Novog Sad i Gradske uprave za privredu – www.privredans.com . Takođe, dodatne informacije mogu se dobiti i u Gradskoj upravi za privredu, u Rumenačkoj ulici br. 110a.

Link za prijavljivanje: http://www.novisad.rs/javni-poziv-za-dodelu-bespovratnih-podsticajnih-sredstava-za-nabavku-osnovnih-sredstava-mashina-il-1

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Abcd
24/03/2023 13:42

Hvala Bogu da su se setili da pomognu domacim proizvodjacima ! Treba jos vise jacati domacu proizvodnju !

Željko
24/03/2023 17:25

I onda kažu svi hoće u velikom gradu da žive….pa evo zašto….mi iz manjih gradova nemamo nikakvih podsticaja i manji nam je promet….dakle, moramo preseliti posao u veliki grad radi subvencije i veceg prometa