Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ove godine možete biti originalniji, pa svoju jelku okititi kao nekada davno- bombonama i lizalicama. Agneza Janović, iz Sombora i stare somborske zanatlijske porodice, otkriva da slatka priča radionice slatkiša “Janović” počinje davne 1911. godine kada Ištvan Janović sa svojom suprugom osnivao radnju za pravljenje proizvoda od meda, šećera i voska. Recepti se nisu menjali 111 godina, a način pravljenja odoleva vremenu i više od veka ostao je isti- ručno pravljenje slatkiša

Agneza Janović je peta generacija u ovom poslu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Mi smo napravili mešavinu naših proizvoda, bombondžijskih i liciderskih za ovogodišnji Sajam turizma. Doneli smo i našu novinu- roks bombone sa eteričnim uljem žalfije i limuna, kao i sa eteričnim uljem đumbira i narandže. To posetioci mogu i da probaju i ukoliko žele mogu i da kupe kod nas. Tu je i miks za predstojeće praznike, lizalice Deda Mrazovi, lušice- rekla je za naš portal Agneza Janović, peta generacija koja je u ovom zanatu i dodala da se brend “Janović” trudi da ide u skladu sa trendovima u prehrambenoj industriji, te je upravo tako nastala varijanta zdravih bombona sa eteričnim uljima.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ukoliko imate problem sa grlom ili sa stomakom možete da probate naše bombone, jer osim eteričnih ulja sadrže i C vitamin. Imamo i svilene bombone, koje su i dalje vrlo popularne jer vuku na neku setu i tradiciju, sa klasičnim voćnim ukusom i pepermintom.

Najmlađe će na štandu privući “lulice” za predstojeće praznike, lizalice spirale, one u obliku crtanih junaka, sova, pingvini. Popularne “lulice” dolaze i u manjim veličinama kako bi bile i ukras na jelci (ako uspete da im odolite).

Posao porodice Janović spada u stare zanate, što dokazuje i sertifikat izdat od strane Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments