Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je stanove u novoizgrađenoj zgradi u Momčila Tapavice, namenjene solidarnom stanovanju.  

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Za vrlo kratko vreme završavamo lamelu V u Momčila Tapavice i time stavljamo na raspolaganje još 25 stanova za naše sugrađane za kupovinu. Skupština Grada je već stavila da ide na konkurs u septembru- rekao je gradonačelnik.

Nakon završetka lamele broj VI krenuće se i u izgradnju lamele IV prema Novom naselju, prema Bulevaru Jovana Dučića. Ceo kompleks će imati 200 stanova.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ovo nisu stanovi koji su lošijeg kvaliteta. Isti je kvalitet keramike, pločica, parketa kao u komercijalnim stanovima. Ono što je razlika je da će Grad ovih 25 stanova prodavati po daleko nižoj ceni, a ne komercijalnoj. To je suština ovog projekta- izjavio je gradonačelnik.

Vučević je dodao da će se truditi da cena bude ispod hiljadu evra po kvadratnom metru. Dva veća stana u ovim lamelama biće na komercijalnu prodaju, a stanovi od 37 i 57 kvadrata prodavaće se po nižim cenama.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Vi praktično 30 ili 40 kvadrata plaćate kao što biste negde plaćali 15 ili 20 kvadrata. Za sledeću lamelu radićemo drugačiji projekat, jer smo dobili opravdane kritike, da nismo predvideli stanove za jednočlane porodice- naveo je prvi čovek Novog Sada.

Uprava za građevinsko zemljište i investicije uradiće parterno uređenje, parking, kako bi čitav kompleks bio zaokružen. Do kraja godine u dve lamele biće useljeno 50 porodica.


nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments