Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Sara Pavkov, posebna savetnica ministarke za zaštitu životne sredine, posetila je danas Novi Sad u okviru projekta “Srbija sadi”, akcije koja će u 43 jedinice lokalne samouprave posaditi preko 50.000 sadnica.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ovo je sastavni deo konkursa koje ministarstvo duži niz godina sprovodi kao meru zaštite životne sredine, konkretno kao poboljšanje kvaliteta vazduha. Prošle godine smo zasadili preko 150.000 sadnica. Većina lokalnih samouprava je u Vojvodini, jer je poznata činjenica da je ovaj deo najmanje pošumljen, ali tu su i jedinice u celoj Srbiji- istakla je Pavkov.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Jelena Moravski, pomoćnik načelnika u Gradskoj upravi za zaštitu životne sredine, navela je da je za ovu akciju iz Grada izdvojeno pet miliona dinara, dok je drugih pet miliona dobijeno na konkursu Ministarstva za zaštitu životne sredine.

-Mismo da je veoma bitno ozeleniti sada ovaj deo, jer su ovde nove zgrade, novi stanari su se uselili i njima moramo pružiti prijatno okruženje u kojem će moći da provodi slobodno vreme- rekla je Moravski.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Danijela Andrić, pomoćnik direktora za projektovanje, podizanje, održavanje i proizvodnju zelenila JKP “Gradsko zelenilo”, istakla je da će na ovom mestu biti posađeno 177 sadnica javora, leske, graba, lipe, 250 metara žive ograde i rekonstrukcija 12 hiljada kvadrata tepih travnjaka.

-Pored ovog realizujemo i druge projekte. Završili smo sadnju cveća, preko 100.000 cvetnih jedinica smo posadili po celom gradnju, a sada je u toku sadnja drveća- izjavila je Andrić.

nsuzivo.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
10/11/2022 11:58

Super, posto vam se ovo od prosle godine sve osusilo… 🙂

Last edited 19 dana ranije by SNS Uzivo
Lala iz zelenila
10/11/2022 12:59
Reply to  SNS Uzivo

Privatna firma je sadila po blokovima oko terena i igrališta, i ista je zadužena za održavanje – i tu je došlo do masovnog sušenja – proverite činjenice pre nego što krenete pisati. Zelenilo je uz saobraćajnice i ta stabla su sva zdrava.

SNS Uzivo
10/11/2022 13:35

A zasto da proveravamo? Zasto zivimo u zemlji gde se komunalni poslovi za koje postoje javna preduzeca poveravaju privatnim firmama? To je sustina mog komentara a ne sto se poneko drvo osusilo…:)

Last edited 19 dana ranije by SNS Uzivo
Vidoje
10/11/2022 17:28
Reply to  SNS Uzivo

Kako te ne smara covece Boziji da budes toliko negativan, ali svaki bogovetni dan?! Uzivaj malo u zivotu, proci ce i to…

SNS Uzivo
10/11/2022 20:24
Reply to  Vidoje

A sta ja vama da pricam da zivot ima smisla samo kad ga zivi slobodan covek, kako to objasniti ljudima koji u skupstini citaju sta im se napise, ljudima koji za sendvic i vajferta tapsu na mitinzima, kako da vam objasnim? 🙂

Last edited 19 dana ranije by SNS Uzivo