Foto:nsuzivo.rs/Pavle Pejić
U toku je rekonstrukcija i opremanje tribina RFK “Novi Sad” na Detelinari. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je obišao stadion i istakao da radovi teku planiranom dinamikom, a Kanarinci će kompletno renoviran prostor dobiti početkom naredne godine.

Prema rečima gradonačelnika, upravna zgrada je dobila kostur i konture. Očekuje se završetak tribina, nakon čega sledi uređenje podtribinskog prostora.

Foto:nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Drago mi je da ima puno dece. Sportski direktori kažu da trenira 350-400 dece. Zajedno sa igračima prvog tima i bokserskim timom, ovde ima oko 500 mladih ljudi koji treniraju, bave se sportom, uživaju, a i zarađuju – istakao je Đurić dodavši da mu je posebno zadovoljstvo što RFK „Novi Sad“ zauzima visoko šesto mesto na tabeli. Takođe, ušli su u Plej-of i izborili borbu za baraž za Super ligu.

U saradnji sa Autonomnom pokrajinom Vojvodinom u planu je postavka veštačke trave kako bi fudbaleri mogli duže da treniraju u promenljivim okolnostima i temperaturama tokom cele godine.

RFK „Novi Sad“ trenutno trenira u FK „ČSK“ u Čelarevu i stadionu „Mladost GAT“ na Novom naselju.

Grad Novi Sad je za projekat rekonstrukcije i opremanja RFK „Novi Sad“ opredelio 350 miliona dinara. Rok za završetak radova je početkak 2024. godine.

Foto:nsuzivo.rs/Pavle Pejić

FK Novi Sad osnovan je 1921. pod imenom Novosadski Trgovački klub. 1956. Godine FK Eđšeg (Jedinstvo) spaja se a FK Trgovački koji je 1954 promenio ime u FK Novi Sad, jer mu je bio potreban stadion. Zanimljivo je da žuto plave boje datiraju od NAK (Novosadski Atletski klub) koji je osnovan još 1910. godine.

U MZ „Radnički“ za deceniju opredeljeno milion i 700 miliona dinara

U mesnu zajednicu „Radnički“ od 2012. godine uloženo je milijardu i 700 miliona dinara, istakao je gradonačelnik.

– Najvažniji i najveći projekat je izgradnja centralne kuhinje PU“Radosno detinjstvo“. Takođe, asfalt i kompletna infrastruktura urađena je u ulici Novoj. Mesna zajednica „Radnički“ kompletno je renovirana i sada tu penzioneri mogu da se okupljaju, u okviru Gerontološkog kluba. Vodovodna i kanalizaciona mreža je rekonstrisana – naveo je Đurić istakavši dalje planove za ovaj deo grada.

Foto:nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Očekuje nas asfaltiranje od Bulevara Evrope ka Rumenačkog puta. Nedostatak klupa i kanti za smeće je problem koji će u budućnosti biti rešan. Plan je da se u narednim nedeljama krene od dvorišta do dvorišta i promeni sve – od sijalica, klupi, peska, pešačkih staza, terena, koševa, kako bismo zaokružili celo dvorište, da građani imaju kvalitetniji život u svom kvartu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments