Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Stefan Koprivica/Ilustracija

Konkurs za upis dece u PU “Radosno detinjstvo” počinje 3. aprila, a prijava će se vršiti isključivo elektronskim putem. Ove godine raspisano je 1.590 slobodnih mesta, ističu za NS Uživo iz uprave

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Konkurs za upis dece u PU “Radosno detinjstvo” počinje 3. aprila i traje do 3. maja, a prijave će se vršiti isključivo elektronskim putem. Biće postavljen link na sajtu, kako bi roditeljima olakšali prijavu. Konačna lista primljene dece, biće objavljena 5. juna, na zvaničnom sajtu ustanove. Raspisano je 1.590 slobodnih mesta. Najviše mesta raspisano je za jaslice, gde se svrstavaju deca od 1-3 godine a mogućnost upisa imaće 843 mališana. Zatim, na celodnevnom boravku, gde se svrstavaju deca od 3-7 godina, biće raspoloživo 379 slobodnih mesta. Na poludnevnom boravku biće dostupno 368 mesta- rekla je Ružica Svorcan, koordinatorka službe socijalne zaštite PU “Radosno detinjstvo”.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kriterijumi za upis, kao i ranijih godina, postoje. Pravo prečeg upisa imaju prioriteti, kada su oba roditelja zaposlena, ako je u pitanju treće ili veći broj dece u porodici. Pod prioritete spadaju deca osetljivih kategorija – deca žrtve nasilja, deca sa smetnjama u razvoju, deca obolelih roditelja i samohranih roditelja.

Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje, ističe da će se upis u vrtiće vršiti putem e-uprave.

-Sve informacije u vezi sa konkursom biće na zvaničnom sajtu PU “Radosno detinjstvo” Novi Sad. Raspisano je 1590 slobodnih mesta, a u ovaj broj je uračunat i novi vrtić na Adicama- naglasila je Vučinić za naš portal.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Podsećamo, državni vrtići će i ove godine biti besplatni, dok će se privatni subvencionisati iz budžeta Grada.

Krajem prošle godine, prilikom obilaska novoizgrađenog vrtića “Kamičak” u Veterniku, Miloš Vučević istakao je da je ponosan što PU “Radosno detinjstvo” posluje bez dugova, regularno plaća poreze i doprinose a Grad je u stanju da gradi nove objekte.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments