Foto: nsuzivo.rs
Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zvanično je saopštio danas pre početka XXXVII Sednice Skupštine grada da je ušao u koaliciju sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) i da će kao gradska odbornička grupa, kao i poslanički klub unutar Autonomne pokrajine Vojvodine delovati opoziciono.

Kako je najavljeno, svoju politiku će ubuduće sprovoditi pod nazivom „Nada za Novi Sad“ i imaće šest odbornika u Skuštini grada, odnosno osam članova na pokrajinskom nivou.

-Imajući u vidu prethodna dešavanja na međunarodnom nivou, događanja u Republičkoj skupštini, zajednički stav koalicije „Nada“ u Skupštini je da se odbaci francusko-nemački predlog i našu nepokolebljivu želju i borbu da se očuva Kosovo i Metohija unutar granica Republike Srbije, mi danas dajemo jedan odgovor na pritiske koji su se dešavali posle te sednice – rekao je novopečeni predsednik koalicije “Nada za Novi Sad” Bojan Radojević, odnosno predsednik Gradskog odbora DSS-a

Predsednik POKS-a Saša Novaković istakao je da je stranka “ekspresno” izbačeni iz Gradske skupštine, jer imaju drugačije viđenje rešavanja kosovskog problema od vladajuće stranke.

Međutim, na pitanje novinara kako će opravdati promenu stava u Skupštini, gde će umesto dosadašnjeg afirmativnog stava, od danas reagovati u najvećem broju negacijom, opravdali su se činjenicom da će na sve predloge koji budu za dobrobit građana i ubuduće potvrdno reagovati.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
10/02/2023 12:37

Jedno retoricko pitanje, a kako znamo da su oni lazne patriJote, po zakonu logike mozda su lazni ovi sto su preleteli u drugi tabor? 🙂

Dalibor
10/02/2023 18:05

Cekajte, znaci ostali bi patriote ako bi bili uz vlast. Pa ko nam garantuje da su patriote ovi na vlasti???