Foto: kurir.rs

U nesreći koja se dogodila na na auto-putu Trakija u Bugarskoj, kada se autobus šabačkih registracija u kojem se nalazilo 38 dece i odraslih srpskih državljana prevrnuo, povređeno je više od 10 putnika, od kojih najmlađi ima šest godina.

Prema poslednjim informacijama, dve osobe su u teškom stanju, a jednom od starijih putnika, verovatno će biti amputirana noga. Kako portal “bg – vojs” piše, putnici su uspeli da izađu iz autobusa kroz prozore. Neki od njih su polomili i prednje i zadnje staklo da bi izašli.

Deca su putovala iz Nesebara i oni su deo folklornog ansambla JU-LIRA. Svi putnici su iz Srbije, većina je iz Batajnice. Na lice mesta odmah su stigla dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila. Nesreća se dogodila 216 kilometara u pravcu Sofije, kod Stare Zagore.

Foto: Kurir.rs

– Deca su se vraćala sa letovanja na bugarskoj obali Crnog mora – naveo je Stanimir Stanev, zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova.

On je precizirao da je, prema prvim informacijama, bilo oko 10 povređenih, ali da još nema informacija o njihovom stanju.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments