Foto: Printscreen/Instagram/scenery__hunter
Iako ima bar tri naziva koje lokalci koriste za njega, ostrvce na Dunavu jedno je od onih otkrića za koje ne možete da poverujete da niste čuli ranije, a nalaze se tako blizu. Reč je o srpskom “Koh Changu”, Majmunskom ili Karlovačkom ostrvu, ili pak Dunavskim Maldivima…

Kako god ga nazvali, maleno ostrvo nadomak Sremskih Karlovaca ne može ostaviti ravnodušnim svoje posetioce, ali ni one koji su na društvenim mrežama naišli na neverovatne fotografije koje ostavljaju utisak raja na zemlji.


Da li zbog toga što do njega možemo samo “preko Dunava” ili iz nekih drugih razloga, ali ostrvce koje je dobilo naziv po najvećem Tajlandskom “rođaku”, još uvek važi za neotkrivenu oazu vojvođanskih prostora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @scenery__hunter


Pitomo, ali turistima još uvek neotkriveno, ovo karlovačko ostrvo je smešteno između Dunavca i Kopačkog rita, a do njega se stiže za oko deset minuta vožnje čamcem.

Postoji i organizovani prevoz koji, prema rečima posetilaca staje svega 150 dinara, a do ostrva se stiže čamcem koji možemo “uhvatiti” kod karlovačkog hotela Dunav ili poznatog restorana Pasent.

– Ovaj pitomi dunavski sprud nastao je relativno skoro, pre dve decenije, a na njemu, kada je vodostaj idealan, možete pronaći dugačke plićake, tople “kadice” u pesku, ali i debelu hladovinu kada vam je ona potrebna – navode opisi na društvenim mrežama.
Tu su i klupice, improvizovani kafići, ležaljke, a plaža je peščana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefan Todorcevic (@vagabundostef)

Gusta šuma idealna je za avanturiste koji žele da se sjedine sa prirodom, a pitoma plaža sa svojim plićacima prosto poziva na letnje uživanje na suncu.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments