Foto: SILK-STOCKING/SHUTTERSTOCK.COM
Inicijativa “Sestre po haljinama” je nova organizacija koja humanost stavlja na čelo svojih prioriteta, te devojkama koje ne mogu da priušte haljinu za matursko veče – poklanja.

Inicijativa je sto procentno neprofitna i pokrenuta je od strane devojaka koje kroz ovakav humanitarni gest žele i da doprinesu smanjenju tekstilnog otpada i očuvanju životne sredine.

Kako za NS Uživo kaže Jelena Boljević koja je idejni tvorac zajednice ljubiteljki polovne odeće, zajednica je nastala u momentu kada joj se javila devojka sa pitanjem gde može da pokloni svoju matursku haljinu.

-Istraživala sam organizacije koje bi mogle da prime takvu donaciju, jer sam i ja želela da poklonim svoje haljine a javile su se još neke devojke u međuvremenu i kako nismo pronašle instituciju koja bi ih primila odlučila sam da pokrenem ovu inicijativu “Sestre po haljinama” kako bi se devojke same javljale – istakla je ona.

Inicijativa postoji tek nepunih 10 dana, od 13. maja i već je poklonjeno oko 30 komada cipela haljina i tašnica.

-Devojke i organizacije koje žele da poklone haljine se javljaju svakodnevno. U subotu smo dobili i donaciju od Jelene Dančetović koja je iz svog butika iz Dubaija poslala kofer pun haljina – naglasila je inicijatorka i  dodala:

-Volela bih da nekako podstaknemo više devojaka da se javljaju da su im haljine potrebne za maturu, ne treba da ih bude sramota ili im bude glupo. Samim tim činom ponovnog nošenja haljine koja nije nova iz prodavnice smanjuje se mogućnost da ta ista haljina završi na deponiji i smanjuje se stopa konzumerizma koja je poslednih godina u porastu. Dakle, izgledamo “vrh”, brinemo jedni o drugima i čuvamo planetu.

Svako ko želi može da donira svoju haljinu tako sto će se javiti putem Instagram stranice instagram.com/sestrepohaljinama.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments