Претрага
Претрага
Close this search box.

Menza novosadskog Studentskog centra uvrstila POSNI jelovnik – Pastrmka, fileti soma, šaran i oslić svakodnevno na meniju

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/sc.rs
Studentski centar Novi Sad proširio je jelovnik studentske menze. Povodom uskršnjeg posta u meni su uvrštena posna jela i namirnice za studente koji se pridržavaju posne ishrane, koja će im biti na raspolaganju za sva tri obroka

Za doručak su im ponuđeni posni margarin, više vrsta mini džemova i marmelada i med. Zatim, riblja i biljna pašteta, više vrsta posnih pita, sardine, više vrsta posnih pica, i više vrsta čaja. Izbor jela za ručak je još razovrsniji. Za glavni obrok studenti u ponudi imaju više vrsta čorbi od povrća, više vrsta jela od pasulja, šnicle od soje, pomfrit, papaline, prženu pastrmku, prženog šarana, oslića i druge vrste ribe, kao i pirinač, grašak i više vrsta variva, kao i više vrsta salata i posnih dezerta. Za večeru će, između ostalog, biti posluživani fileti soma, pastrmke, šarana, papaline, šnicle od šarana i drugih vrsta ribe, više vrsta variva, sardine…

Foto: sc.rs/

– Pored uobičajenog jelovnika na kom se svakodnevno nalazi više vrsta mesa, povrća i ribe, i različitim vrstamama dezerta i voća Studentski centar Novi Sad proširio je posni jelovnik povodom početka uskršenjeg posta, tako da studenti imaju još veću mogućnost izbora. Uvedene su dodatna jela za sva tri obroka. S tim da se u našoj menzi riba služi svakog dana, a svake srede i petka na meniju se nalazi više posnih jela za studente koji poste tim danima. Uz to, za studente sa posebnim prehrambenim potrebama pripremamo i jedan broj dijetalnih obroka, koji su prilagođeni njihovim zahtevima – kaže direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

On ističe da je pre tačno godinu dana, u martu 2022. godine u prizemlju Spensa otvoren studentski restoran, u kom se posluži oko 500 porcija ručka dnevno.

Foto: SCNS

– Restoran se nalazi na 100 metara udaljenosti od glavne menze i u neposrednoj blizini gotovo svih fakulteta Novosadskog univerziteta. Naš glavni cilj je bio da u vreme ručka rasteretimo Veliku menzu da studenti mogu da ručaju na što lakši, i na što kvalitetniji način. Osim toga, na prvom spratu Velike menze se, u slučaju prisustva većeg broja otvara još jedna, treća linija za posluživanje. Prošle godine smo tokom leta u potpunosti sredili unutrašnjost Velike menze, uređen je veliki broj studntskih domova, a i ove godine nas očekuju značajne investicije u unapređenje usluga smeštaja i ishrane za studente – kaže Martinović.

nsuzivo.rs

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
06.03.2023 18:17

I inace je tako jedno 10 godina, srdacno Vas, SNS Uzivo… 🙂

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo
Gost
Onaj ko te....
06.03.2023 22:28

Pomislice neko da je istina

Gost
Sjjsjs
07.03.2023 00:31

Neko napokon prece da prica o uzasima koja se dele svaki dan tamo i generalno o hrani trecerazrednog kvaliteta koja je pred istek roka, odmah krecu botovi u akciju…

Gost
Milan NS
07.03.2023 06:55

Propali kao bugarska skupština

Gost
Branko
07.03.2023 10:48

Jeste pisali nešto o crvima koji se pronađu u hrani ?Pitam za druga…

Povezane vesti