Foto: Privatna arhiva/Ilustracija

Milica iz Novog Sada primetila je prava mala remek dela u obliku sveća na Instagramu, koja je odmah poželela da ima, ali i da ih pravi. Svoj san uspela je da ostvari pre tačno godinu dana, a njene luksuzne sveće dobijaju naziv B&A candles.

-Prvo što sam primetila bila je figura žene. Pošto inače obožavam sveće, da ih palim ali i kao ukras, ja sam se u tu sveću zaljubila. Zato sam se okušala u pravljenju sveća, pored dodatnog hobija koje je slikanje. Trudim se i uživam u ovome , ali i drugi uživaju u tome što pravim- rekla je za naš portal Milica.

Milica je prvo primetila sveću u obliku ženske figure na Instagramu; foto: Privatna arhiva
Osim svog posla, Milica je odlučila i da bude humana, pa se njena mala dela od voska mogu naći i na humanitarnoj stranici “Tim tetke” na Fejsbuku, koja organizuju i prikupljaju ručne radove za pomoć bolesnoj deci.
Kada je trebalo da da naziv svom brendu, Milica nije želela da stavlja svoje inicijale. Zato se odlučila za početna slova svojih kućnih ljubimaca.
-Beni je mačka koja je udomljena sa ulice u Novom Sadu, dok je staford Aurora moj najlepši rođendanski poklon- ističe Novosađanka sa zrenjaninskom adresom.
Foto: Privatna arhiva
Najpopularnije sveće iz njene radionice su ženska figura, koja je i inspirisala na početku, i bubble sveća koja je posebno prisutna na Instagram fotografijama.
-Dekorativne sveće su više ukras, jer nakon paljenja većina brzo izgubi oblik. Koriste se kao dekoracija prostora, recimo dnevne sobe, za svečanosti, kao dekoracija stolova za mladence ili kao pokloni za sve vrste prilika. Zbog raznovrsnosti oblika i dimenzija mogu se uklopiti se u sve- tvrdi Milica.
Foto: Privatna arhiva
Milica je počela da pravi i tacne i činije za nakit, takođe popularan trend. Tacne se mogu koristiti kao podmetaci za sveće. U njenoj kolekciji nalaze se i sveće koje će vašem domu ili kutku dati dašak luksuza.
Foto: Privatna arhiva
-Lux B&A sveće su spoj voska i gipsa. Luksuzniji izgled im daje sklop boja i zlatnih detalja, a tokom poručivanja birate boju, detalje i miris. Time svako da osmisli svoju sveću i da je personalizuje. Sveće su od prirodnog sojinog i palminog voska i time su eco-friendly. Sojin vosak je jedan od najkvalitetnijih, pored naravno belog pčelinjeg voska koji je na prvom mestu. Ali, pošto je čist sojin vosak sam po sebi mekan i nije predviđen za pravljenje sveća u oblicima, da bi dobio čvrstinu i držao oblik mešamo ga sa palminim voskom. Oni bolje zadržavaju mirisna ulja i samim tim sveće jače mirišu- naglasila je naša sagovornica.
Foto: Privatna arhiva
-Trudim se da na svaka mesec- dva unesen nešto novo u svoju ponudu. Biće i novih sveća uskoro povodom Dana zaljubljenih- najavila je Milica.

Ivona Karan

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Druga Novosađanka iz Zrenjanina
23/01/2023 07:53

Divno

Sandra
05/02/2023 14:16

Zlatne ruke, prelepi predmeti ♥️