Foto: nsuzivo.rs/Ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove koji se izvode u okviru 1. faze izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk 3 u Petrovaradinu, a koji su započeti u blizini kružnog toka kod Kovid bolnice.

Foto: Grad Novi Sad

Prvi čovek Novog Sada istakao je da je za radove izdvojeno 972,5 miliona dinara iz budžeta Grada.

-Ovaj projekat podrazumeva izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i to izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja, saobraćajnih površina, pešačkih i biciklističkih staza i parking mesta. Biće izgrađeno 65 parking mesta, dok će javnu rasvetu činiti novih 196 stubova javne rasvete. Nakon izvedenih radova, biće postavljena saobraćajna signalizacija, kao i urbani mobilijar – klupe, korpe za otpatke i držači za bicikle. Važno nam je i što će ovaj lokalitet biti oplemenjen sadnjom drveća i žbunja, kao i travnjaka. Radovi su počeli sredinom februara ove godine, a završetak nas očekuje u avgustu naredne godine imajući u vidu obim i složenost ovih radova – rekao je Đurić.

Foto: Grad Novi Sad

Grad je i 2021. godine iz budžeta izdvojio 250 miliona dinara za ovaj lokalitet za izgradnju infrastrukture za potrebe Kovid bolnice.

Gradonačelnik je tokom obilaska istakao i važnost radova planiranih u Ulici Dinka Šimunovića, za šta je već započeta izrada projektno – tehničke dokumentacije. U obilasku je bio i predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić.

Foto: Grad Novi Sad

-Grad Novi Sad dao veliki doprinos oporavku građevinske industrije, jer je među prvima počeo da realizuje investicije na kojima je uposleno više hiljada radnika, a obim posla se neprekidno povećava, a Sindikat je uvek tu za savete- naveo je Modić.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милан Ђурић (@milandjuric_gradonacelnik)

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments