Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Ilustracija

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je danas radove u Ulici Mirka Mataka i Krajiškoj u Petrovaradinu, koje će u decembru dobiti potpuno novi izgled. Meštani ovih ulica dobiće dvosmernu ulicu, sa pešačkim stazama, a biće urađena i nova rasveta. 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Đurić je istakao da je ovaj problem bio predložen od strane sugrađana bivšem gradonačelniku Milošu Vučeviću, a da se dobrim budžetom Grada predlog izveo u realizaciju.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Radi se atmosferska kanalizacija u Ulici Mirka Mataka, a za Krajišku ulicu izdvojeno je 158,2 miliona dinara iz budžeta kako bi se uradila saobraćajnica i postala dvosmerna ulica. Majke sa decom i stari ranije nisu imali kuda da prolaze, a po završetku radova biće dve pešačke staze. Uradiće se potpuno nova atmosferska kanalizacija, a stara vodovodna mreža će takođe biti renovirana- istakao je prvi čovek Novog Sada i dodao da se rok za završetak radova očekuje krajem novembra.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Meštani sa kojima smo imali priliku da porazgovaramo naveli su da su zadovoljni kako radovi napreduju i što su dočekali da njihove ulice budu rekonstruisane.

-Moja ćerka će se jako iznenaditi kako se sve uređuje kada dođe u junu iz Australije. Moram da kažem da sam veoma srećna što ću konačno videti ovu ulicu drugačiju- rekla je za naš portal jedna od meštanki Petrovaradina.

Nakon obilaska terena, gradonačelnik je posetio i mesnu zajednicu u Petrovaradinu, gde je razgovarao sa sugrađanima i slušao njihove predloge i probleme.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vlada
23/03/2023 23:24

Kada ce malo da svrati do tatarskog brda tu neme ni vode ni kanalizacije ni trotoara ni gradskog prevoza ni ulicne rasvete a zovu ga ns.dedinje,a vi budite fer pa obavestite gradonacelnika o ovom mada sumnjam da ce i ovo da objavite.hvala

Dzle
24/03/2023 07:55

Gde su parkinzi u delovima grada koji su prebukirani automobilima ?