Foto: nsuzivo.rs

Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad danas je organizovao ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem, u decembarskom uputnom roku. Svečanosti je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

Foto: nsuzivo.rs

Danas je na služenje vojnog roka otišlo 20 kandidata, 18 momaka i dve devojke, koji su ispunili sve standarde. Budući vojnici će služiti vojni rok šest meseci, a dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, svakog meseca primaće novčane nadoknade. Nakon završetka mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije kao profesionalni vojnici.

Zamenik gradonačelnika Crnobarac je naveo da mu je veoma drago što se sve više mladih ljudi odlučuje na dobrovoljno služenje vojnog roka.

Foto: nsuzivo.rs

-Ovom prilikom im čestitam na odvažnosti i hrabrosti, kao i na njihovoj spremnosti da rade na sebi i služe svojoj otadžbini. Ovom prilikom bih i u ime Grada Novog Sada želeo da se zahvalim vojsci Republike Srbije na svemu što radi za naš narod. Grad Novi Sad će uvek biti tu spreman da je u tome podrži i doprinese poboljšanju pripadnika snaga bezbednosti- izjavio je Crnobarac.

Foto: nsuzivo.rs

Potpukovnik Dragan Dimoski, načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad, naglasio je da je broj kandidata koji se upućuje na služenje u ovom roku veći za 34 posto nego broj kandidata nego u istom roku prošle godine.

-Oni nastavljaju tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova. Ovu priliku koristim da pozovem sve momke i devojke zainteresovane za služenje vojnog roka da se od sutra prijave, ali i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire za martovskom uputnom roku što mogu učiniti u kancelarija Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad, na portalu Vlade Republike Srbije e-Uprava i u ekspoziturama JP “Pošta Srbije”- pozvao je Dimovski.

Foto: nsuzivo.rs

Devetnaestogodišnjak Zoran Kantor istakao je za prisutne medije da je za prijavu prevladala porodična tradicija.

-Želja mi je bila od malih nogu da se prijavim u vojsku. Nakon ovoga bih želeo da odem u 72. specijalnu jedinicu, to mi je prioritet- rekao je Kantor.

nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Drajver
01/12/2022 08:36

Jesam da se služi vojska, i treba, ali brate mili kakvu medijsku frku prave od ovoga? To su kamere, tabloidi, ispraćaji pred kamerama, udarna vest! Neko bi rekao nova misija na Mars. Pa mi smo nekada išli al se nismo snimali pred kamerama i ispraćali nas iz gradskih i opštinskih kuća, nego direkt iz šatora koji je bio postavljen na ulici, i onda te onako ošamućenog strpaju u auto i par najboljih drugova te direkt transportuje do prijavnice na ulazu u kasarnu. Kakvi svečajni ispraćaji i ne znam šta. Sve se okrenulo za 180 stepeni…. Nažalost.