Foto: TONS
Povodom obeležavanja Dana primirja u I svetskom ratu, a u susret obeležavanju Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji zaintersovani građani mogu da se prijave za dve besplatne tematske turističke ture, koje će biti održane u subotu, 13. novembra. 

Tema besplatne turističke ture je saznanje kako je u Novom Sadu dočekan kraj I svetskog rata i kako su tekle pripreme za prisajedinjenje Vojvodine Srbiji, kao i gde se održala Velika Narodna skupština Srba, Bunjevaca i ostalih Slovena u Banatu, Bačkoj i Baranji. Pored toga saznaće i odakle se Kralj Aleksandar Karađorđević obratio narodu, kojom ulicom je srpska vojska ušla u Novi Sad, koji je političar u ovom periodu imao najdominantniju ulogu u dogovorima oko prisajedinjenja.

Zainteresovani se mogu prijaviti na mail Udruženja turističkih vodiča Novog Sada  [email protected] i obići centar grada u pratnji licenciranog turističkog vodiča.

Organizator ture je Udruženje turističkih vodiča Novog Sada uz podršku Turističke organizacije Grada Novog Sada.

Srbija 11.11.2021. godine obeležava Dan primirja u Prvom svetskom ratu, a 25.11.2021. godine, u Novom Sadu se obeležava dan prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

Mesto polaskaTrga Slobode kod spomenika Svetozaru Miletiću
Maksimalan broj učesnika po turi: 30
Jezik: srpski
Polasci: 13.11.2021.  od 11 i od 13 časova
Trajanje svake ture: 1sat i 30 minuta
Rok za prijavu je 12.11.2021. godine, na mail [email protected]

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments