foto: Novosti.rs

Košarkaš Denvera Nikola Jokić igraće za Srbiju na Evrobasketu, saopštio je Košarkaški Savez Srbije

Srpski centar je potvrdio selektoru Svetislavu Pešiću da će igrati u avgustovskom “prozoru” i na Evropskom prvenstvu, ali ga neće biti u junskom “prozoru” zbog pravila NBA lige koja ograničvaju koliko košarkaš može vremena da provede sa timom. U ovom konkretnom slučaju, to je 28 dana pre početka Evrobasketa.

Redovno razgovaramo sa svim kandidatima, pratimo njihove igre baš kao i različite situacije u kojima se nalaze pri kraju veoma zahtevne klupske sezone. Naročito je kompleksna situacija u vezi prva dva meča koji nas očekuju, protiv Letonije i Belgije, i tu je veoma važno međusobno razumevanje i strpljenje. Ono što je izvesno, to je da NBA igrači imaju ograničenje kada je u pitanju maksimalan broj dana koje mogu provesti sa nacionalnim timom tokom jednog leta. U skladu sa tim ograničenjima, učešće u reprezentativnim akcijama vezanim za Evropsko prvenstvo, odnosno kvalifikacioni prozor u avgustu je potvrdio Nikola Jokić, koji će od prvog dana kada to NBA pravila budu dozvoljavala biti sa nacionalnim timom rekao je direktor srpskog muškog nacionalnog tima Dragan Tarlać.

Povratak posle tri godine

Jokić je debitovao u nacionalnom dresu u kvalifikacijama za Olimpijske igre održane 2016. godine gde je sa Srbijom osvojio srebrnu medalju. Poslednji put je za reprezentaciju igrao na Svetskom prvenstvu 2019. godine.

b92.net

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments