Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas u delu parka kod Železničkom stanice sprovedena je akcija „Za šumu u tvom kraju” u kojoj će biti zasađeno 50 sadnica drveća koje će obogatiti taj parka. Novi Sad je prvi od 10 gradova u kom će se ova akcija sprovoditi

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je akciji i tom prilikom isatako da je grad u ovogodišnjem budžetu izdvojio 100 miliona dinara za javne zelene površine

– Mi smo danas sadnjom prve sadnice simbolično započeli akciju. Nama kao gradu je izuzetno važna ekologija i zaštita životne sredine. Ukupno u ovogodišnjem budžetu za održavanje javnih površina sadnjom zelenila izdvojili smo 100 miliona dinara, a na poslednjoj održanoj Skupštini Grada Novog Sada usvojili smo isto toliko i za narednu godinu – istakao je Đurić.

Gradonačelnik je sa zadovoljstvom istakao da mu je drago što je Novi Sad prvi od destet gradova iz kojeg kreće ova akcija.

– Pokrenuli smo akciju odnosno, za svako učešće u akciji “Za šumu u tvom kraju”, pokretači akcije kompanija DDOR Osiguranje, zajeno u partnerstvu sa JKP Gradsko zelenilo, na površini od 1500 kvadratnih metara, sadiće se 50 sadnica draveća. “DDOR” eko-polise je prikupljao sredsta za ovu predivnu akciju, od strane ekoloških polisa izdvojili su oko 2,5 miliona dinara i ukoliko ne bude dovoljno za sadnjih svih sadnica, doniraće iz sopstevnih sredstava – rekao je Đurić.

– Zahvalio bih se DDOR osiguranju u kao društveno odgovornoj kompaniji koja je uzela učešće i krenula u realizaciju ideje koju smo započeli u Novom Sadu. Pozvao bih i druge društveno odgovorne komapnije da se uključe u slične akcije. Na taj način bi dali doprinos u očuvanju životne sredine jer svi zajedno možemo da doprinesemo da Grad bude zeleniji, zdraviji. Koliko je to danas važno za nas, toliko je važno i da ostavimo onima koji će živeti posle nas – istakao je Đurić.

Napomenuo bih da smo mi 2020. godine, pokrenuli akciju Oživimo parkove. Gde smo osnovnu ideju hteli da sprovedemo da parkovi koji postoje da ih unapredimo, rekonstruišemo, ali i da stvorimo nove za naše sugrađane. Jedan takav parke je upravo park Novo naselje Detalinara, koji ima veliku posećenost naših Novosađana, a u toku je projektovanje parka kod Spensa, a takođe i parka Univerzitetskog gde je Rektorat Nogov Sada.

Gradonačelnik je nagasio da bi uskro trebalo da počene projektovanje uređenja pešačkih staza i Železničkom parku.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na današnjoj akciji prisustvovao je i član izvršnog odbora „DDOR osiguranja” Goran Ivanović koji je istakao da je budžet ove akcije 2 miliona dinara, naglasio da da će akciju nastaviti i u 2023. godini.

– Akcija je pokrenuta sa namerom ozelenjivanja urbanih sredina sadnjom mladih sadnica, želimo da damo dodatni doprinos podizanju kvaliteta življenja. Kupovinom eko polisa dajemo doprinos fondu koji ćemo iskoristiti na ovaj način. Naša namera je da i naredne godine nastavimo sa istom akcijom. – rekao je Ivanović.

Kompanija „DDOR osiguranje” je pokrenula ovu akciju, kao deo „Unipol” grupe, sa ciljem ozelenjavanja urbanih sredina sadnjom oko 500 stabala širom Srbije, za koju će biće donirana i sredstva iz budžeta te kompanije.

Građani su imali mogućnost da glasaju za gradove u kojima će akcija biti i realizovana, nominovano je oko 150 opština, a Grad Novi Sad je među prvih deset sa najviše dobijenih glasova.

nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
20/12/2022 13:37

Ovo je mozda jedina dobra stvar koju ste uradili u Novom Sadu za ovih 10 godina … 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Vidoje
20/12/2022 16:12
Reply to  SNS Uzivo

Ja bih takodje izdvojio komunalnu i drumsku infrastrukturu i nove fabrike 🙂

Staša dvocevka
20/12/2022 20:01
Reply to  SNS Uzivo

to novi gradonacelnik, demokratski kadar

Milan NS
21/12/2022 07:29

Više volim kad akcijaju leti jer se onda ove pratilje razgolite pa ima nešto i lepo da se vidi