Šara sa pirotskog ćilima je bila glavni element na obući Tijane Daić; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Tijana Daić i Neda Porphyrozei predstavljale su Srbiju u Torinu, u ekskluzivnoj vili Sasi, nekadašnjoj rezidenciji italijanskih prinčeva iz 17. veka. Njihova kolekcija “Amanet” dobila je najviše ovacija na Nedelji mode za neafirmisane dizajnere. 

-Revija je održana 13. jula, u Torinu. Poziv za odlazak u Italiju sam dobila iz Privredne komore Srbije, a revija je bila u saradnji sa mladom dizajnerkom Nedom Popović, koja je završila dizajn. Zajedno smo inspiraciju našle u 18. i 19. veku, u epskoj poeziji, a za ličnost koja će predstavljati našu kolekciju i Srbiju izabrale smo Čučuk Stanu. U njoj smo na- rekla je za NS Uživo Tijana Daić, dizajnerka novosadskog brenda “Wild design.

Kolekcija “Amanet” predstavljena je na Nedelji mode u Torinu; foto: Privatna arhiva

Lik Čučuk Stane, jake žene iz naše istorije, žene hajduk, spojio je ženstvenost, eleganciju, ali i nešto “divlje”.

-U njoj smo našle utočište. Borbena je, a s druge strane ona je bila ženstvena. Izabrale smo i pesmu “Izgubljeni prsten cara Konstantina”, koja je pratila reviju i napravili potpuno istorijsku pozadinu. Glavni element na mojim modelima bila je šara pirotskog ćilima, sovra, simbol iz perioda nastanka čovečanstva, koji je urađen u skladu sa Nedinom odećom- istakla je Tijana.

Šara sa pirotskog ćilima je bila glavni element na obući tijane Daić; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Tijana već šest godina ulepšava dame koje vole da budu unikatne, a svaki par cipela koji izađe iz njene radionice je ručni rad.

-Isključivo sam do sada radila sa prirodnim materijalima- različite vrste prirodne kože i prirodno krzno. Koža koju uglavnom koristim je italijanska. Za vreme korone sam napravila i kolekciju čizmi na štiklu. Osluškivala sam želje svojih kupaca- naglasila je Tijana.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ivona Karan

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
13/08/2022 10:46

Novosadska SNS dizajnerka? 🙂